Acasă Politica Deputatul PSD George Șoldan, reacționează la investigația Der Spiegel în Suceava: Cei...

Deputatul PSD George Șoldan, reacționează la investigația Der Spiegel în Suceava: Cei care trebuiau să protejeze pădurea stau de șase și fac parte în parte cu hoții


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava George Șoldan și-a exprimat, vineri, indignarea că cei care trebuiau să protejeze pădurea în județul Suceava fac parte în parte cu hoții, așa cum arată investigația jurnalistică publicată în Der Spiegel.

„Toți cei care și-au dat mâna cu firmele austriece ca să radă pădurile noastre seculare din Suceava trebuie să plătească! Indiferent de nume și culoare politică, fără excepție. Toți, până la ultimul!”, a fost mesajul lui Șoldan.



El a arătat că investigația jurnaliștilor germani despre tăierile ilegale de păduri din Suceava arată încă o dată că „cei care trebuiau să protejeze pădurea stau de șase și fac parte în parte cu hoții!”

„Este revoltător, nedrept și meschin să vedem cum, în timp ce Austria ne închide ușa în nas pentru Schengen, firmele lor ne taie și ne nenorocesc pădurile sub protecția autorităților române. Ei nu sunt români, ci niște hoți care și-au umplut buzunarele fără jenă și fără nicio remușcare. Am crescut pe aceste meleaguri. Iubesc Suceava. Și nu vreau să ne mai uităm la pădurile noastre doar în poze!”,  mai arătat George Șoldan.

Investigația Der Spiegel pornește de la o anchetă amplă a autorităților române, care vizează tăierile ilegale de păduri din comuna suceveană Bogdănești, dublate de constituirea unei rețele acuzate și de spălare de bani și evaziune fiscală. În această zonă, activistul Tiberiu Boșutar, precum și alte ong-uri de mediu au reclamat amploarea distrugerilor cauzate de tăierile ilegale.

Articolul din Der Spiegel prezintă modul în care compania Egger, dar și HS Timber Group fac un profit uriaș de pe urma tăierilor de păduri din România prin încheierea de contracte și preluarea lemnului exploatat ilegal și că ar avea furnizori companii românești care taie ilegal lemn.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version