Secretarul general al PNL, Lucian Bode, la Siret despre acuzele aduse de Rareș Bogdan ministrului de Externe Bogdan Aurescu: Vom avea o discuție clarificatoare în Biroul Politic Național


Intră acum și în grupul de

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat, marți, la Siret, că criticile aduse de prim vicepreședintele PNL eurodeputatul Rareș Bogdan activității ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, ar fi trebuit să fie discutate în forurile interne din partid și nu în spațiul public.

„Astfel de mesaje transmise în spațiul public cu certitudine nu fac bine nici actorilor și nici PNL. Aceste chestiuni trebuiesc discutate în structurile statutare ale PNL și vă asigur că acest lucru se va întâmpla”, a spus Bode.

El a menționat că niciodată în ieșire publice ale președintelui PNL, Nicolae Ciucă, sau ale prim-vicepreședintelui Gheorghe Flutur ori ale secretarului general nu au fost criticate anumite chestiuni care, poate, la un moment dat nu le-au plăcut la demnitarii susținuți de PNL în diferite funcții publice.

„Cu siguranță vă garantez că astfel de discuții au avut loc în Biroul Executiv și în Biroul Politic Național. De aceea, în ședința Biroului Politic Național care va avea loc în maximum două săptămâni vom avea aceste discuții clarificatoare la solicitarea multor președinți de filială care ne-au contactat și ne-au întrebat de unde această discuție în spațiul public când ea trebuia să aibă loc foarte bine într-un spațiu și într-un cadru statutar”, a spus Bode.

El a subliniat că este vorba de o problemă internă a PNL care nu se poate rezolva în spațiul public, ci doar în structurile sale statutare.

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL l-a criticat pe ministrul de Externe Bogdan Aurescu arătând că l-ar înlocui imediat din funcție pentru incompetență și servilism, iar ministrul de Externe i-a răspuns că aceste critici sunt de genul Sputnik, lăsând să se înțeleagă că liderul liberal este „putinist”


Intră acum și în grupul de