Suceveanul Andi Grosaru a anunțat în Parlament că va candida la Președinția României


Intră acum și în grupul de

Suceveanul Andi Grosaru, deputat al minorității italiene, secretar general al Asociației Italienilor din România (RO.AS. IT.)a anunțat, marți, în plenul Parlamentului, că va candida la funcția de președinte al României.

„Stimați colegi deputați și senatori, îmi anunț pe această cale candidatura pentru Președinția României la alegerile privind Președinția României”, a fost anunțul sec al lui Andi Grosaru.

Anunțul lui Andi Grosaru a fost primit cu hohote de râs și aplauze din partea deputaților și senatorilor prezenți în sală.

Unii dintre parlamentari au strigat și „Bravo!”.

Andi Grosaru, este născut în 1976 și a absolvit în 1996 Colegiul Tehnic ”Petru Muşat” Suceava – Specializarea turism, în 2002 – Università degli Studi di Torino, Italia – Facultatea de Economie, în 2004 – Università degli Studi di Torino, Italia – Facultatea de Economie, în 2005 – Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, Universitatea ”Mihail Kogălniceanu” – Facultatea de Drept, în 2006 – Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava – Facultatea de Știinţe Economice şi Administraţie Publică, în 2015 – Universitatea Bucureşti, Facultatea de Drept – Studii universitare de Masterat, în 2015 – Academia de Studii Economice Bucureşti, Facultatea de Management – Studii universitare de Masterat.

Potrivit CV-ului său, el este membru în Asociația Marea Lojă Națională Din România, în Asociația Pentru Administrarea Ritului Scoțian, în Asociația ”Eugeniu Carada” și în International Association for Intelligence Education.

Andi Grosaru a primit în 2015 o distincţie Ambasada Republicii Italiene la Bucureşti şi Ministerul Afacerilor Externe și a Cooperării Internaţionale Italia, în 2017 – Insigna Regiunii Piemonte (Italia), în 2019 – Insigna Oraşului Iaşi, iar în 2022 – Targhetta della Camera dei Deputati oferită de Vicepreședintele Comisiei Parlamentare pentru Securitatea Republicii și Președinte al Grupului Parlamentar de Prietenie cu România din Parlamentul Republicii Italiene, Onorevole Federica Dieni;


Intră acum și în grupul de