Liderul PSD, Marcel Ciolacu, la Suceava: Nu acceptăm comasarea alegerilor. Avem culoar foarte bun să câștigăm Primăria și Consiliul Județean Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, sâmbătă, la Suceava, într-o întâlnire cu primarii PSD și parlamentarii PSD din județul Suceava că la următoarele alegeri locale PSD are un culoar foarte bun pentru a câștiga atât funcția de primar al Sucevei, cât și pe cea de președinte al Consiliului Județean Suceava.

Potrivit unui comunicat al PSD Suceava,  în cele aproape trei ore, cât a durat întâlnirea, au fost discutate atât probleme de ordin politic ce privesc Organizația Județeană Suceava, cât și foarte multe aspecte de ordin administrativ.

În urma întâlnirii s-a stabilit un parcurs pentru desemnarea în cel mai scurt timp al candidatului pentru Consiliul Județean Suceava, dar și al candidaților în celelalte localități, acolo unde acest proces nu s-a finalizat.

Din punct de vedere administrativ principala problemă discutată a fost legată de proiectele de investiții derulate de primării fie cu fonduri europene, fie din fonduri guvernamentale.

Astfel, au fost prezentate probleme generale privind oportunitățile de finanțare și posibilitățile de cofinanțare, dar și punctuale privind procesul prea lung privind obținerea unor avize sau a unor documente de la instituțiile statului, despre reforma administrativă, etc.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că apreciază foarte mult dorința fiecărui primar de a aduce dezvoltare în comunitatea lui și a exprimat disponibilitatea de a trimite în județ, la discuții cu edilii,  pe miniștrii și pe șefii de agenții pentru a clarifica problemele ridicate, se arată în comunicat.

Totodată, Ciolacu a dat asigurări că PSD nu va accepta comasarea alegerilor.

”Voi reveni aici de fiecare dată cu drag și îmi doresc foarte mult să câștigăm la Suceava atât primăria municipiului, cât și Consiliul Județean. E un culoar favorabil pentru PSD să se întâmple acest lucru” a declarat Marcel Ciolacu.

Alături de Marcel Ciolacu, la întâlnirea de la Suceava au mai fost prezenți Paul Stănescu – secretarul general al PSD, eurodeputatul Dragoș Benea, responsabil politic pe zona Moldovei, secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu precum și Alexandru Stoica – secretar de stat în Ministerul Dezvoltării.


Intră acum și în grupul de