VIDEO//Nemulțumire la Costâna după ce drumul județean modernizat ajunge la înălțimea gardurilor de la case


Intră acum și în grupul de

Mai mulți localnici din Costâna și-au exprimat nemulțumirea de modul în care a fost proiectat drumul județean care este modernizat în prezent în zonă și care are prevăzute rigole care ajung să fie înalte cât gardul de la case.

„În loc să decapeze, au urcat drumul. Ca să putem intra cu o mașină în curte va trebui să mergem cu intrarea până la jumătatea curții. Va trebui stricat gardul. Alți bani, altă bucurie”, a spus unul dintre localnicii nemulțumiți.

Localnicii sunt de părere că proiectul a fost făcut greșit, din birou, de proiectanți care nici nu au ajuns în zonă, dovedit și de faptul că au proiectat invers panta pentru scurgerea apei în rigolă.

Primarul, Mugurel Bocancea, spune că proiectul e făcut de o firmă din Cluj, probabil din birou.

„Noi, ca Primărie, nu avem nicio putere, nicio atribuțiune. Am semnalat”, a spus primarul care a menționat că atribuțiile sale sunt limitate.

„Am cerut să se termine lucrările în sat pentru că oamenii mănâncă și pâine cu praf”, a mai spus primarul.

El a subliniat că nu poate să intervină pentru că lucrarea este făcută printr-un proiect cu fonduri europene coordonat de Consiliul Județean Suceava.

„Se spune că sunt fonduri europene și nu se pot face intervenții”, a mai spus primarul.

Localnicii i-au cerut primarului să fie găsite soluții pentru acoperirea rigolei după ce anul trecut o vacă a căzut în rigolă și a fost necesară intervenția pompierilor.

Primarul a răspuns că același lucru a cerut și el mai ales că există pericol să cadă un copil în rigolă.

Localnicii intenționează să se adreseze Consiliului Județean Suceava care să găsească soluții pentru problemele generate de modernizarea acestui drum și amenință că vor bloca drumul dacă situația nu se va reglementa.


Intră acum și în grupul de