Gheorghe Flutur anunță o ediție a Festivalului Medieval cu participare importantă și evenimente spectaculoase. Imediat după eveniment vor începe noi lucrări de restaurare a Cetății de Scaun a Sucevei


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri, că ediția din acest an a Festivalului Medieval va avea participanți din șase țări și evenimente spectaculoase.

Într-o declarație de presă, președintele Flutur a spus că Suceava are cel mai mare festival medieval din toată țara.

Anul acesta festivalul va fi organizat în perioada 17-20 august și vor participa 37 de trupe din țară și din  Turcia, Bulgaria, Ungaria, Slovacia și Republica Moldova.

„Interesul este foarte mare. Anul trecut au fost circa 30.000 de spectatori. Anul acesta ne așteptăm la fel de mulți turiști. Porțile sunt deschise. Va fi un spectacol ecvestru pe timp de noapte, spectacol de focuri, specific castelelor și cetăților organizat de o trupă din Timișoara”, a spus Flutur.
Potrivit acestuia, Festivalul Medieval va începe în data de 17 august cu o paradă a participanților prin oraș, iar în Cetatea de Scaun va fi prezentat în aceeași seară un fragment din piesa Apus de Soare

„Imediat după acest eveniment vor începe lucrări mari de restaurare în Cetatea de Scaun, o investiție de aproape 6 milioane de euro finanțată de Consiliul Județean pentru consolidarea contra-escarpei, a escarpei, plombarea și chituirea șanțului interior al cetății. Se va face un alt pod consolidat la intrarea în cetate. Toată balustrada va fi înlocuită și consolidată, va fi consolidată și pulberăria”, a menționat președintele CJ Suceava.

El a ținut să sublinieze că numai anul trecut au vizitat Cetatea de Scaun peste 200.000 de turiști.

„Suceava devine un pol de atracție turistică și pentru că avem Cetatea marelui Ștefan și pentru că există un interes foarte mare și sunt multe evenimente care atrag în Cetatea de Scaun a Sucevei”, a concluzionat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de