Senatorul PSD Ioan Stan: Premierul Ciolacu nu cedează presiunilor și merge până la capăt cu măsurile de echilibrare fiscală, de reducere a cheltuielilor statului și de combatere a evaziunii


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, sâmbătă, că premierul Marcel Ciolacu îşi angajează răspunderea pe pachetul de măsuri de echilibrare bugetară.

.

„Scopul principal al acestei decizii este acela de a pune capăt scandalurilor din interiorul Coaliției, astfel încât Guvernul să se poată concentra pe actul de guvernare. Angajarea răspunderii va separa apele între cei care susțin reformele și cei care încearcă să provoace scandal în Coaliție din diverse interese personale sau electorale. Este un act de curaj din partea prim-ministrului, care nu cedează presiunilor și merge până la capăt cu măsurile de echilibrare fiscală, de reducere a cheltuielilor statului și de combatere a evaziunii”, a arătat Ioan Stan.

El a subliniat că este un moment în care se va vedea dacă PNL susține reformele.

„În acest context, cei din PNL care contestau deciziile guvernului din care fac și ei parte vor trebui să se decidă: vin să pună umărul la reformele guvernului sau vor să treacă în opoziție. Fie vor vota pentru reformele guvernului din care fac parte, fie vor vota alături de opoziție împotriva acestor reforme. Este timpul să dăm cărţile pe faţă şi să vedem dacă într-adevăr suntem o coaliţie, sau doar PSD-ul se luptă pentru români şi România. Ne aşteptăm la orice, pentru că nu ar fi prima oară când în PNL ar prevala interesele personale sau de partid în detrimentul interesului naţional”, a declarat senatorul PSD.

El consideră că nu mai sunt permise ezitări și că România trebuie guvernată corespunzător în actuala situație economică generată de greșelile guvernărilor anterioare.

„Apreciem abordarea premierului ca fiind responsabilă şi curajoasă în acelaşi timp, având convingerea că nu este timpul potrivit pentru ezitări. România se cere guvernată corespunzător şi, pentru că ne confruntăm cu o situaţie economică extrem de compexă din cauza greşelilor mai mult sau mai puţin voite ale guvernelor de dreapta anterioare, suntem nevoiţi să luăm cele mai eficiente şi obiective decizii cu privire la viitorul ţării. Iar până în prezent, Marcel Ciolacu se dovedeşte a fi omul potrivit la locul potrivit, care are curajul şi determinarea de a pune „punctul pe i” în cadrul Coaliţiei de guvernare, pentru a clarifica viitorul ţării”, a concluzionat Ioan Stan.


Intră acum și în grupul de