Deputatul Ioan Bălan cere ministrului Transporturilor un calendar de realizarea a centurii ocolitoare Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan a solicitat ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, un calendar cu termene pentru realizarea centurii ocolitoare de la Gura Humorului.

Ioan Bălan îi reamintește ministrului că începând cu anul 2020, Guvernul României a făcut posibilă implicarea autorităților publice locale în realizarea unor proiecte de infrastructură de interes național și local.

„Astfel, în luna ianuarie 2021, Consiliul Județean Suceava condus de domnul președinte Gheorghe Flutur, a încheiat un proiect de parteneriat cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii pentru preluarea de către Consiliul Județean a tuturor procedurilor în vederea realizării obiectivului de investiții ”Centura ocolitoare a orașului Gura Humorului”, iar în perioada ianuarie-octombrie 2021 s-a organizat licitația pentru studiul de fezabilitate. În perioada octombrie 2021-octombrie 2022 s-a elaborat studiul de fezabilitate (propunerea și alegerea tronsonului drumului, studiul geotehnic – foraje, descărcarea arheologică, studiul de trafic), iar în perioada noiembrie 2022 – septembrie 2023, întocmirea documentației pentru Acordul de Mediu, Acordul de la Apele Romane, identificarea proprietarilor, schimbarea sursei de finanțare de pe Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 pe Programul Operațional de Transport 2021-2027. Acest proiect important pentru județul Suceava depinde acum de obținerea acordului de mediu, de aprobarea studiului de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și de scoaterea la licitație a lucrărilor de execuție într-un timp cât mai scurt”, a arătat deputatul sucevean.

Ioan Bălan subliniază că apreciază susținerea pe care Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a acordat-o proiectelor de infrastructură din județul Suceava și din întreaga Regiune de Nord-Est motiv pentru care solicită ministrului mai multe informații în legătură cu realizarea variantei ocolitoare a orașului Gura Humorului.

Astfel, deputatul cere ministrului să menționeze care este termenul estimat la care Ministerul transporturilor/Guvernul României va finaliza toate procedurile în vederea demarării licitației pentru atribuirea lucrărilor și care este termenul la care estimează că se vor finaliza procedurile de achiziției publică și vor fi atribuite lucrările de construire?

„Vă rog să precizați dacă s-a elaborat un calendar al implementării proiectului de investiții ”Centura ocolitoare a orașului Gura Humorului” (licitație, atribuire, termen de execuție, punere în circulație etc)”, a mai cerut Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de