Consultare publică în Suceava privind construirea unei centuri ocolitoare circulare


Intră acum și în grupul de

Consilierul local USR Dan Nichiforel a anunțat, marți, că deschide o consultare publică privind necesitatea construirii unei centuri ocolitoare circulare a municipiului Suceava.

„Suceava are nevoie de o centură ocolitoare circulară (RING al Sucevei, pe scurt). Un astfel de RING ar descongestiona și fluidiza traficul pe axul central, prin eliminarea automobilelor aflate în tranzit”, a spus consilierul local.

El a prezentat un plan al respectivei centuri ocolitoare cu precizarea că segmentul desenat cu albastru nu a fost încă soluționat.

 „Există două planuri unde trebuie acționat: eliminarea tranzitului prin oraș și eliminarea blocajelor din intersecții. În ceea ce privește primul aspect, soluția despre care vorbesc de vreo doi ani și nu este luată în seamă se numește ring-ul Sucevei, adică o șosea de centură circulară de 360 de grade, cum are Municipiul Rădăuți. La aeroportul din Salcea vin și de-acolo pleacă anual câte 700.000 de mașini. Toate mașinile tranzitează orașul la orele la vârf. Dacă nu discutăm serios despre acest ring și despre o posibilitate de a-l face într-un timp cât mai scurt pur și simplu amăgim cetățenii. Ne trebuie o soluție sănătoasă. Ar fi o șosea de centură pe partea de nord, care s-ar cupla cu cea existentă în partea de vest de-acum patru ani, dar rămâne descoperită partea de sud-est. Fără acest inel, eliminarea tranzitului și mai ales a tranzitului greu din centru și din zona de răsărit a municipiului Suceava nu se face”, a declarat consilierul local.

Potrivit lui Dan Nichiforel, varianta construirii unor sensuri giratorii nu este fezabilă, indiferent că vor fi folosite și sisteme inteligente de semaforizare. Astfel că toate eforturile ar trebui concentrate pe o investiție în realizarea unei centuri ocolitoare a municipiului.


Intră acum și în grupul de