Gheorghe Flutur: Marile proiecte ale județului Suceava în infrastructura mare de transport, în domeniile strategice și dezvoltarea locală prind contur, vor stimula creșterea economică și vor crește semnificativ calitatea vieții sucevenilor.


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a făcut, duminică, o declarație în care a subliniat angajamentul său pentru dezvoltarea județului Suceava și a României în calitate de lider liberal județean și național.

Această declarație a fost făcută în cadrul unei prezentări a proiectelor majore planificate pentru județul Suceava, împărțindu-le în trei mari categorii de dezvoltare.

A. Dezvoltarea comunităților locale:

Președintele Flutur a menționat că a susținut cu fermitate programele de dezvoltare locală, inclusiv Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, chiar și cu riscul de a fi contestat în cadrul partidului său, Partidul Național Liberal (PNL). Acest program are alocată o sumă semnificativă pentru județul Suceava, depășind 600 de milioane de euro. Dintre acești bani, aproximativ 330 de milioane de euro sunt destinați proiectelor de infrastructură, drumuri, apă și canalizare, iar aproximativ 270 de milioane de euro vor fi folosiți pentru aducțiunea de gaze naturale. Aceste proiecte sunt în desfășurare, iar județul Suceava este un șantier activ de construcție. Cu toate acestea, în ultima parte a anului au apărut restricții de finanțare din cauza acordurilor cu Uniunea Europeană privind deficitul bugetar, dar Președintele Flutur și colegii săi depun toate eforturile pentru a asigura plățile către firmele de construcții. De asemenea, se urmărește includerea fondurilor necesare în bugetul anului 2024, care urmează să fie votat până la finalul anului, pentru a susține finalizarea acestor investiții.

B. Infrastructura mare de transport:

În ceea ce privește infrastructura de transport, Președintele Flutur a subliniat importanța proiectelor de dezvoltare rutieră și a altor infrastructuri de transport în județ. Acestea sunt esențiale pentru conectarea localităților, îmbunătățirea accesului la serviciile publice și stimularea dezvoltării economice în zonă.

C. Proiecte de infrastructură în domenii strategice:

În categoria proiectelor de infrastructură în domenii strategice, Președintele Flutur a evidențiat importanța investițiilor în sănătate, educație, turism și alte sectoare. Aceste proiecte sunt esențiale pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor județului Suceava și pentru stimularea creșterii economice.

Un alt aspect important al discursului lui Gheorghe Flutur a fost legat de proiectele de aducțiune a gazului natural în județul Suceava. Acesta a menționat că au fost aprobate aducțiuni de gaze naturale pentru un număr semnificativ de localități, inclusiv 59 de primării, 7 orașe și 52 de comune. Aceste proiecte au primit aprobarea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Aprobările acoperă o gamă largă de localități, cum ar fi Adâncata, Hănțești, Rădășeni, Cornu Luncii, Salcea și multe altele. Aceste proiecte vor fi implementate în următorii 2-3 ani și vor crește semnificativ gradul de conectare a populației la gazul metan, de la 21% în prezent la aproximativ 48-50% în 73 de unități administrative-teritoriale (UAT) din județul Suceava, însumând 114 UAT-uri în total. Aproximativ 320.000 – 330.000 de persoane vor beneficia de aceste aducțiuni de gaze naturale.

De asemenea, Președintele Flutur a anunțat că săptămâna aceasta începe aprobarea și implementarea efectivă a primului proiect de gaz metan din județul Suceava, care va acoperi localitățile Adâncata și Hănțești. Valoarea acestui proiect este de aproximativ 16 milioane de euro, și va consta în construirea unei rețele de gaze naturale de 87 de kilometri, care va deservi atât reședințele de comună Adâncata și Hănțești, cât și satele Fetești, Călugăreni și Berești.

„Aceste inițiative de dezvoltare, finanțate și susținute de coaliția PNL – PSD, vor contribui semnificativ la creșterea calității vieții locuitorilor județului Suceava, prin furnizarea de alternative mai curate și mai eficiente la încălzirea cu material lemnos, precum și prin dezvoltarea infrastructurii esențiale în diferite domenii”, a concluzionat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de