Președintele PSD Suceava, Vasile Rîmbu, pledează pentru o schimbare radicală în gestionarea urbană a municipiului Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, Vasile Rîmbu, a anunțat că se află într-un efort susținut de elaborare a unei strategii menite să îmbunătățească calitatea vieții cetățenilor din municipiul Suceava. După o vizită la Smart City Expo World Congress din Barcelona, unde au fost prezentate concepte inovatoare pentru orașele viitorului, Rîmbu a subliniat necesitatea unei schimbări profunde în gestionarea urbană.

În cadrul evenimentului, președintele PSD Suceava a fost interesat de idei și practici eficiente utilizate în orașe europene de referință, concentrându-se pe aspecte precum fluidizarea traficului, eficientizarea parcărilor, remodelarea străzilor și spațiilor verzi, precum și creșterea eficienței energetice a clădirilor. Rîmbu a apreciat stațiile de autobuz din Barcelona și a evidențiat importanța acestora în cadrul unui oraș care respectă cetățenii.

Președintele PSD Suceava a arătat că pe o suprafață de doar dublă față de Suceava, în Barcelona trăiesc de 20 de ori mai mulți oameni la care li se adaugă și cca 8 milioane de turiști anual.

„Pare sufocant, dar datorită unui city management integrat și adaptat nevoilor timpurilor pe care le trăim, problemele noastre sunt, pentru ei, practic inexistente”, a spus Rîmbu.

Vasile Rîmbu a criticat managementul local defectuos al ultimilor 20 de ani, subliniind că problemele cu transportul public, parcările și infrastructura reflectă nevoia unei treziri la realitate din partea primăriei. Acesta a subliniat că o schimbare efectivă necesită implicarea comunității sucevene și o abordare sustenabilă pe termen lung.

„Primăria are nevoie de o trezire la realitate din temelii. Iar asta, suceveni, doar împreună o putem face”, a concluzionat președintele PSD Suceava, Vasile Rîmbu.


Intră acum și în grupul de