Dan Ioan Cușnir constată o competiție între Lungu și Harșovschi privind numirea rudelor în funcții: Nu le pasă de nevoile reale și de creșterea calității vieții sucevenilor


Intră acum și în grupul de

Președintele executiv al PSD Suceava, consilierul local Dan Ioan Cușnir, consideră că Primăria Suceava a ajuns teatrul unui război nedeclarat între primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi, amândoi concurând-se pentru a câștiga o competiție din interiorul primăriei

„Concepte precum “minima moralia”, “contractul social cu cetățenii” sau “interesul comunității mai presus de interesul propriu” sunt total străine cuplului Lungu/Harșovschi”, arată Dan Ioan Cușnir într-un comunicat de presă.

El susține că Lungu Ion, de 20 de ani și Harsovschi Lucian, de peste 12 ani, conduc Suceava ca pe o feudă proprie, fiind în grava eroare de a crede că dacă sunt eficienți în a câștiga alegeri prin minciună și manipulare, sunt eficienți și în execuția actului administrativ.

„Pentru că nu au citit la timp, Lungu și Harșovschi nu au de unde să știe că viclenia de a câștiga alegeri nu le dă automat și competențe administrative”, arată Cușnir.

Potrivit acestuia, Primăria Suceava a ajuns un teatru de război, fiind scindată în două tabere, cu cei ai lui Lungu și cei ai lui Harșovschi.

„Harșovschi își pune cumătrul șef la piețe, Lungu își pune nepotul șef serviciu la Domeniul Public. Harșovschi își pune alt cumătru șef la TPL, Lungu își pune alt nepot arhitect șef al orașului. Harșovschi se plimbă pe mulți bani publici cu “domnițe” din primărie pe la târguri și schimburi de experiență internaționale, Lungu îi dă altui nepot mulți bani publici să cheltuie la un club de fotbal fără rezultate, de mult prea mulți ani. Harșovschi “controlează” 4 consilieri locali PNL,  Lungu “controlează” 5 consilieri locali PNL. În loc să primeze meritocrația, argumentul este apartenența la tabăra lui Lungu sau la tabăra lui Harșovschi”, precizează Dan Ioan Cușnir.

Liderul social-democrat sucevean adaugă că în loc să fie folosiți pentru dezvoltarea municipiului, banii din taxele și impozitele sucevenilor sunt acaparați de cele două tabere, în încercarea lor disperată de a câștiga războiul din interiorul primăriei.

„Resursele financiare ale Sucevei, în loc să fie folosite pentru creșterea imaginii orașului, sunt cheltuite în inutila competiție internă dintre imaginea lui Lungu și imaginea lui Harșovschi. S-a ajuns mult prea departe, nu le mai pasă de nevoile reale și de creșterea calității vieții sucevenilor. Atât Lungu Ion cât și Harșovschi Lucian sunt ghidați după principiul “după mine potopul”. Această stare de fapt va fi oprită curând, foarte curând”, a concluzionat Dan Ioan Cușnir.


Intră acum și în grupul de