Lucian Harșovschi, după ce Dan Cușnir l-a acuzat că e în competiție cu Ion Lungu la angajat rude în Primărie:  Nu am nicio rudă sau afin în Primăria Suceava


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi, care a fost acuzat de președintele executiv al PSD Suceava, consilierul local Dan Ioan Cușnir, că e în competiție cu primarul Ion Lungu la angajat rude în Primăria Suceava, a răspuns că nu are nicio rudă sau afin în instituție.

„Mă amuză și mă întristează în același timp, faptul că domnul consilier local Cușnir, după atât timp, se ocupă cu aceleași lucruri, bârfe, și că în toți acești ani, nu a redactat nici măcar un proiect cu mâna lui, de aprobat nici nu mai spun. Nu am nicio rudă sau afin în Primăria Suceava și oricât ar încerca să inducă prin aceste atacuri și dezinformări, nu va reuși, pentru că sucevenii știu exact cât reprezintă cuvântul acestuia, arătând acest lucru la vot, când a fost clasat al 3-lea, nereușind să ia nici măcar voturile partidului”, a spus Lucian Harșovschi.

Viceprimarul i-a mai transmis consilierului local PSD că și criticile la activitatea angajatelor din Direcția Proiecte Europne exprimă o mentalitate puerilă.

„Acele “domnițe” fac parte din Direcția Proiecte Europene, pe care o gestionez, anul trecut au depus și implementat proiecte de 122 mil de euro, iar acum pregătim altele în valoare de 130 milioane euro (19 proiecte în cadrul Programului Regional NE 2021-2027, dintre care Parc Șipote, Aqua Park, reabilitări de școli și grădinițe etc. Menționez și că aceste “domnițe”, colegele mele, au depus primul proiect din regiunea Nord-Est pe P.R., pe data de 12.01.2024.).  Munca lor înseamnă și încheiere de parteneriate, implementare de proiecte, nu sunt plimbări, cum acest domn Cușnir le consideră, exprimând o mentalitate puerilă, mai ales că sunt finanțate de Uniunea Europeană și nu implică costuri de la primărie. Nu accept ca munca lor să fie dusă în derizoriu de un politician mediocru, care ar fi trebuit să primească, în cei 7 ani de acasă, bunul-simț pe lângă stațiile de peco, ce îi asigură acum venitul”, a arătat Lucian Harșovschi.

Mai mult, el i-a explicat lui Dan Ioan Cușnir că în relațiile interumane, munca înseamnă sau devine în timp și prietenie și poți să creștinezi.

„Nu e nepotism, dar nu are de unde să știe Cușnir acest lucru, pentru că el nu e susținut nici măcar de colegii lui din Consiliul Local, ce să mai vorbim de relații de prietenie, pe care acesta nu le poate lega”, a continuat viceprimarul.

Totodată, Lucian Harșovschi i-a urat consilierului local PSD ca în anul 2024 să aprobe măcar un proiect pentru suceveni.

„Dan Ioan Cusnir, în 2024 sper să aveți gândul cel bun și să aprobați măcar un proiect pentru sucevenii care v-au trimis în Consiliul Local, pentru că vine momentul adevărului, alegerile, și nu veți mai păcăli pe nimeni!”, a concluzionat Lucian Harșovschi.


Intră acum și în grupul de