Gheorghe Flutur, către George Simion: Nu pleacă Flutur când vrei tu și cum vrei tu! Dacă sucevenii vor vrea să rămân, voi rămâne. Dacă ei vor să plec, ei vor hotărî democratic


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a așteptat, duminică la ora 15:00,  împreună cu primarul Ion Lungu și deputatul Ioan Bălan o delegație a AUR condusă de președintele formațiunii George Simion într-o sală pregătită la Casa Culturii din Suceava, dar aceștia nu au venit.

Flutur a explicat că l-a invitat pe George Simion în centrul Sucevei la discuții în cadru civilizat și nu cu galerie pentru a afla care sunt soluțiile acestuia pentru județul Suceava.

Întrebat dacă nu merge în mulțimea de afară, Flutur a răspuns că invitația a fost pentru o discuție serioasă, civilizată.

„Vorbesc cu oricine, dar eu încerc pașnic, civilizat, constructiv”,  a spus Flutur.

Președintele Flutur a arătat că l-a așteptat pe George Simion până la ora 15:04 după ce a terminat mai repede întâlnirea politică pe care a avut-o cu membrii PNL la Casa Culturii.

El a declarat că cei din AUR au debutat în 24 ianuarie la Suceava cu o acțiune de protest și că a văzut ceea ce doresc și consideră că din punct de vedere politic și democratic este cel mai corect o luptă de idei.

„Am fost și sunt un lider care iubesc democrația, libertatea de exprimare a omenilor”, a spus Flutur.

Totodată, el a spus că George Simion a provocat acest miting de la Suceava, dar că ar fi fost normal să existe și niște concluzii pentru mai bine pentru populația județului Suceava.

„Am înțeles că au pregătit niște scaune pentru dezbatere. Vreau dezbatere civilizată, fără galerie. Eu nu am nevoie de galerie. Nu sunt omul care să apreciez zgomotul, ci să discutăm în liniște soluțiile pentru oameni. Nu vreau show, ci vreau soluții pentru oameni”, a spus Flutur care a arătat că dacă George Simion nu vine la această întâlnire în format 3+3 înseamnă că dorește doar spectacol și circ.

El i-a transmis lui George Simion că el, Gheorghe Flutur, va apăra până în pânzele albe Suceava și Bucovina.

„Astăzi, județul Suceava are proiecte de autostrăzi, de spitale, de școli și lumea știe acest lucru și nu permit să vină cineva doar să jignească, să țipe și să urle. Acest lucru nu-l voi accepta”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava i-a transmis lui George Simion că nu este de acord cu solicitările sale.

„Ai scris că vrei Bucovina înapoi! Eu o vreau înainte. Înapoi e la ruși! Nu voi accepta Bucovina înapoi sub nicio formă. Niet ! Îți spun categoric de aici pe limbajul tău. Bucovina trebuie să meargă înainte pe drumul spre lumea civilizată. Bucovina este o zonă frumoasă, pașnică și nu o jucăm la ruletă rusească George Simion”, a spus Flutur.

Totodată, el crede că faptul că la sediul AUR Suceava este pusă fotografia lui Flutur este pentru că îl vrea președinte al organizației.

„Nu vreau! Știu că i-ai desființat în noaptea de Revelion că nu ți-au adus 2000 de oameni și ți-au adus doar 200. Eu nu vreau să mă duc la AUR”, a adăugat Flutur.

Mai mult, Gheorghe Flutur a declarat că nu intră în retorica lui George Simion și i-a transmis că Bucovina nu este sat fără câini.

El i-a transmis din nou provocarea să candideze amândoi la președinția CJ Suceava și care pierde alegerile să plece din politică.

Gheorghe Flutur le-a transmis și celor din piață salut din capitala Moldovei a marelui Ștefan, dar le-a spus că nu e bine că au venit din 12 județe ca să ceară demisia lui.

„Nu pleacă Flutur când vrei tu și cum vrei tu. Dacă sucevenii vor vrea să rămân- și simt că vor vrea- voi rămâne, dacă ei vor să plec, ei vor hotărî democratic. Asta este mesajul din Cetatea lui Ștefan de la Suceava”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de