Deputatul Gheorghe Șoldan anunță că cinci comune sucevene beneficiază de finanțare guvernamentală pentru construirea de rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a anunțat, marți, că cinci primari din județul Suceava au reușit să semneze noi contracte importante pentru comunitățile lor.

El a precizat că este vorba despre două contracte încheiate în urmă cu scurt timp la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin care se vor construi rețele inteligente de distribuție de gaze naturale, la care vor fi racordate peste 7.200 de gospodării și instituții publice din cinci comune sucevene.

Primul contract vizează construirea unei rețele inteligente de distribuție gaze naturale în comunele Boroaia, Bogdănești și Fântâna Mare, pentru care a fost alocată o finanțare de 105.252.349,41 lei.

Cel de-al doilea, tot cu același obiectiv, a fost aprobat pentru Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, formată din comunele Cornu Luncii și Rădășeni, finanțarea pentru acest proiect fiind de 82.875.851 lei.

Termenul de finalizare este de 36 de luni de la ordinul de începere a lucrărilor.

„E un pas important pentru modernizarea județului Suceava, care sper eu că va intra în următorii ani într-o normalitate, în care să nu mai inaugurăm cu televiziunea după noi flacăra de la aragazul fără butelie”, a spus Șoldan.

El i-a felicitat pe primarul comunei Boroaia, Vasile Berariu, pe primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, și pe primarul comunei Bogdănești, Cristian Sopon, dar și pe cei doi primari liberali.

„Împreună au reușit să fie un exemplu pentru comunitățile lor și să se implice în atragerea de investiții pentru dezvoltarea localităților pe care le administrează și, implicit, a județului. Îi mulțumesc și pe această cale secretarului de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării, Alexandru Stoica, pentru deschiderea de care a dat dovadă, lucrând îndeaproape cu primarii suceveni, de fiecare dată când aceștia au avut nevoie de sprijin”, a concluzionat Șoldan.


Intră acum și în grupul de