Gheorghe Flutur, iritat că PSD Suceava racolează primari PNL deși sunt partide în coaliție: Sar și se bucură și spun: Am mai luat unul!


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, nu a vrut să comenteze acțiunile PSD Suceava de racolare a unor primari liberali, dar a spus că aceasta arată că stabilitatea din coaliție e doar declarativă și nu este așa cum ar trebui să fie.

„În această perioadă de campanie și de precampanie apar foarte multe discuții, foarte multe zvonuri, foarte multe sondaje în care i-am văzut triumfaliști pe unii, căzuți pe alții. Mai puțin citim asta și ne concentrăm să fim pragmatici. În prima perioadă a precampaniei au fost unii primari din județ de la alte formațiuni politice, mai puțin de la PSD, care au anunțat că vin să candideze de la PNL”, a spus Flutur.

El a arătat că în ultima perioadă, mai ales după ce a fost adoptată ordonanța de urgență care permite primarilor să migreze, că a apărut și în interiorul coaliției cazuri sporadice de racolare de primari din PNL.

Flutur a spus că sunt cazuri izolate, pitorești, pe care nu vrea să le comenteze.

„Dezaprob din acest punct de vedere, între niște aliați, să existe astfel de chestiuni. Vă asigur că PNL are resursă umană ca să meargă mai departe. Nu mi-am folosit nici pârghiile, nici poziția de președinte, ca să mă duc, în acești patru ani la porțile primarilor PSD ca să vină vreo unul la noi și nu am de gând să o fac”, a declarat președintele PNL Suceava.

El a dat asigurări că PNL Suceava va face o campanie pragmatică, extrem de aplicată către oameni și va câștiga. „Părerea mea este că oamenii nu sunt de acord cu acest „mercato” mai ales când e vorba de o coaliție care, vindem declarativ că suntem stabili, dar dincolo de asta nu există stabilitate așa cum ar trebui să fie”, a precizat liderul liberal.

Flutur a mai spus că a aflat „pe zvonuri” că primarul de Păltinoasa va candida din partea PSD, dar că a luat toate măsurile ca lucrurile să fie rezolvate.

„Sunt niște oameni care au timp de așa ceva ca să impresioneze. Sar și se bucură și spun: am mai luat unul. Nu asta este soluția”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

Președintele PNL Suceava a mai anunțat că dacă în alte zone din țară PNL și PSD candidează și în alegerile locale împreună, în județul Suceava nu este cazul și că PSD și PNL vor avea candidați proprii.

El a spus că PNL va prezenta la alegerile locale liste complete de candidați în toate localitățile județului Suceava.


Intră acum și în grupul de