Concerte de muzică populară și ușoară, dar și foc de artificii de Ziua Europei la Suceava


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava va marca Ziua Europei, 9 mai, cu un spectacol de muzică populară, muzică ușoară, foc de artificii, a anunțat primarul Sucevei, Ion Lungu.

„Având în vedere că Suceava s-a schimbat la față, indiferent cât vrem să fim de cârcotași și se va schimba în continuare, acest lucru se întâmplă datorită fondurilor europene”, a spus primarul.

El justifică organizarea spectacolului de faptul că municipiul Suceava a atras deja 300 de milioane de euro de la UE și că are pregătite proiecte de încă 500 de milioane de euro.

„Ca atare, eu zic că este normal să marcăm, aici la Suceava, în această perioadă în care se pune, de unii, la îndoială apartenența noastră la Uniunea Europeană, eu zic că trebuie să marcăm această zi. Primăria Municipiului Suceava a atras până acum efectiv 300 de milioane de euro fonduri de la Uniunea Europeană și avem deja depuse proiecte de 500 de milioane de euro”, a spus Lungu.

Mai mult, el a anunțat și primii invitați, Lăutarii din Chișinău.

„Având în vedere faptul că și Republica Moldova vrea să intre în Uniunea Europeană vor fi invitați de onoare Lăutarii de la Chișinău care vor cânta în spectacol plus alți artiști pe care îi vom anunța la vremea respectivă”, a declarat Lungu.

De menționat este că acest spectacol este organizat în data de 9 mai, iar din 10 mai începe campania electorală pentru alegerile europarlamentare și locale.


Intră acum și în grupul de