Gheorghe Șoldan la lansarea candidaților PSD Suceava la alegerile locale : Vremea Tătucului a cam trecut. Avem nevoie de o schimbare. Avem nevoie de o echipă social-democrată cu o viziune tânără


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Suceava, deputatul Gheorghe Șoldan, a transmis, vineri, în cadrul unei acțiuni de lansare a candidaților PSD Suceava la alegerile locale din luna iunie că este nevoie de schimbare pentru că vremea Tătucului a trecut.

„Imaginea dezastrului județului Suceava este că tot mai mulți suceveni sunt plecați la muncă în străinătate fiindcă aici nu au șansa la un viitor mai bun. Mai mult, tinerii ne pleacă din județ la facultăți din alte orașe și aleg să rămână acolo pentru că cei de acolo le oferă o șansă mai bună”, a spus Șoldan.

El a enumerat câteva realități ale județului Suceava din datele oficiale.

„Suntem pe primul loc în România la copii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate. Suntem pe penultimul loc în România la nivel de salarii. Suntem pe primul loc în regiunea nord-est cu localități fără apă potabilă, 56 la număr. Suntem pe ultimele locuri în România la produsul intern brut. Săracul județ bogat. În acest timp ce face primul gospodar al județului? Face hore, strigături, bătute în timp ce județul stă pe loc”, a spus deputatul social-democrat sucevean.

Gheorghe Șoldan a mai arătat că în anul 2024 încă se vorbește de drumuri județene neasfaltate în județul Suceava și că sunt sute de kilometri de drum județean pietruit și de pământ.

„Am văzut un slogan zilele trecute: „Pe drumul cel bun!”, iar sucevenii își rup dinții în mașini pe drumurile județene. Oare suntem pre drumul cel bun? Eu cred că ei sunt pe contrasens”, a spus Șoldan.

El a prezentat social-democraților prezenți un dosar cu sutele de promisiuni ale lui Gheorghe Flutur făcute în prea mulți ani și cu zero realizări.

„Ajunge! Ne-am săturat! Avem nevoie de o schimbare! Avem nevoie de locuri de muncă bine plătite în județul Suceava. Avem nevoie de investitori, iar ca acei investitori să vină în județul Suceava avem nevoie de o infrastructură a anului 2024”, a spus Șoldan care a arătat că nu e vorba doar de Autostrada A7, mulțumind premierului Marcel Ciolacu.

„Avem nevoie să ne gospodărim propria ogradă, avem nevoie să ne asfaltăm drumurile județene, avem nevoie să facem odată acele variante ocolitoare promise de 16 ani la Fălticeni, la Gura Humorului, la Câmpulung, la Vatra Dornei”, a mai declarat Șoldan.

El a spus că e nevoie de modernizarea aeroportului care să nu mai arate ca o gară dintr-un oraș părăsit și să nu mai primim turiștii pe aeroport într-un container.

Șoldan a mai declarat că e nevoie să fie pus la punct sistemul medical, să dispară inegalitățile dintre localități, să fie create acele centre permanență și să fie rezolvată odată pentru totdeauna problema infrastructurii școlare.

„Pentru toate astea avem nevoie de o schimbare. Avem nevoie de o echipă social-democrată cu o viziune tânără. Vremea „Tătucului” a cam trecut. Avem nevoie de o echipă profesionistă la conducerea județului Suceava și PSD are cea mai bună echipă”, a spus Șoldan.

El a subliniat că dezvoltarea județului Suceava înseamnă dezvoltarea fiecărei localități din județ.

Gheorghe Șoldan le-a spus celor prezenți că au energia, ambiția și strategia necesară să dezvolte județul Suceava să devină din codaș, fruntaș.

„Știți ce fac fluturii în luna iunie? Zboară!”, a încheiat Gheorghe Șoldan în aplauzele sălii.


Intră acum și în grupul de