Flutur, la înscrierea candidaturii lui Lucian Harșovschi la funcția de primar al Sucevei: Sunt bucuros că am ajuns la acest moment. Ion Lungu asigură tranziția de catifea între generații


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava și al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent, miercuri, la înscrierea candidaturii lui Lucian Harșovschi la funcția de primar al municipiului Suceava și a declarat că se bazează pe acesta pentru inițiativă și acțiune, dar și o abordare nouă în ceea ce privește dezvoltarea municipiului Suceava.

Gheorghe Flutur i-a mulțumit primarului în exercițiu al Sucevei, Ion Lungu, pentru că a făcut cinste PNL.

„A schimbat la față municipiul Suceava, un primar cu cinci mandate consecutive care este astăzi alături de noi și asigură astăzi această tranziție de catifea între generații, ceea ce este o garanție că lucrurile bune vor continua și vor veni altele. Și eu vreau să fiu o garanție a acestei schimbări de gardă pentru că PNL este o pepinieră vie. Uitați-vă că din această pepinieră vin garniturile noi și pregătim în continuare acest lucru”, a spus Flutur.

El a menționat că își asumă încă odată președinția Consiliului Județean Suceava și arată că o face și pentru ca  acești tineri, plini de energie și de elan să fie sprijiniți și ajutați pentru modernizarea zonei, modernizarea județului și a capitalei acestui județ.

„Mă bazez foarte mult pe Lucian Harșovschi. Pariul meu și provocările mele sunt foarte clare: avem nevoie de dezvoltare economică. Aici va fi nevoie să fim foarte atenți cum acționăm. Orașul Suceava la autostradă, județul Suceava la autostradă, sunt lucruri care în mandatul următor se vor întâmpla și noi, în mod înțelept, trebuie să pregătim să răspundem la aceste provocări. Mai mult de atât cred că trebuie să regândim planurile de urbanism pentru fluidizarea de trafic și conexiunea cu autostrăzile A 7 și Autostrada Nordului. Vorbim de parcuri industriale și să fim îndrăzneți în a chema investitori pentru că e nevoie de locuri de muncă”, a spus Flutur.

El a arătat că dorește ca Suceava să continue dezvoltarea edilitară pentru că atunci când se va pune problema unei posibile capitale de regiune toată lumea să spună că merită acest lucru.

Flutur a mai spus că dorește un parteneriat al CJ Suceava cu Primăria Suceava, cu USV pentru construirea Facultății de Medicină întrucât se fac investiții importante în zona medicală și e nevoie de resursă umană.

Totodată, el vrea cu „parteneriat consistent” cu Primăria Suceava pentru finanțarea SCJU Suceava pentru că spitalul județean se adresează atât pacienților din județ, dar și din municipiul Suceava și chiar din regiune.

„Dorim un confort al populației, o siguranță, cu mai multe zone de agrement, cu o conectare bună cu localitățile limitrofe”, a spus Flutur în condițiile în care sunt localități cu 11.000 sau 12.000 de locuitori cum sunt Ipotești și Șcheia.

„Sunt bucuros că am ajuns la acest moment, chiar dacă până la acest moment au fost agitații firești, democratice, în ceea ce privește deznodământul de astăzi, cine va candida la Suceava. Am proiecte curajoase în continuare în politica mare cu Ion Lungu și cu ceilalți colegi”, a arătat președintele PNL Suceava.

El a spus că dorește ca în continuare ca la Suceava  să fie o echipă pentru că Lucian Harșovschi are nevoie. „Această întinerire de care vorbește Lucian Harșovschi este total sprijinită de mine. Această întinerire înseamnă și continuitate cu generația cu mai multă experiență, dar și undă verde pentru inițiativă, acțiune și viziune nouă”, a concluzionat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de