Arhitectul Beniamin Atodiresei, candidat PSD la Consiliul Local Suceava: Alături de Vasile Rîmbu suntem obligați să facem Suceava bine și prin arhitectură și prin dezvoltare economică


Intră acum și în grupul de

Arhitectul Beniamin Atodiresei a declarat, luni, la depunerea listelor de candidați PSD pentru Consiliul Local Suceava că municipiul Suceava se va face bine și prin redefinire arhitecturală.

„Întrucât datoria noastră după 20 de ani este de a salva Suceava, sau de a face Suceava bine, cred că trebuie să o facem prin redefinirea centrului și asta înseamnă a redefini centrul administrativ în sensul în care, după 20 de ani, trebuie să introducem ideea că cetățeanul este parte din actul deciziei. Nu poți să decizi fără cetățeni și asta intenționăm de fapt: să facem cetățeanul co-participant în actul deciziei. Odată ce redefinești centrul putem extrapola că putem face Suceava bine și prin arhitectură”, a spus Beniamin Atodiresei.

El a arătat că trebuie pus accentul pe refacerea centrului istoric și pe definirea centrului economic folosind râul Suceava care împarte orașul în două.

„Asta ar însemna ca alături de centrul istoric care stă pe o anumită sensibilitate, pe o anumită atmosferă a locului care ar trebui recuperat, să trecem într-un centru civic care, după cum bine știți, este o expresie a comunismului sau a unui tip de socialism și, de aici, din a reface centrul istoric, centrul civic, am putea redefini și un alt centru în  condițiile în care un oraș se dezvoltă și pe malul apei. Dacă am vedea că zona de mijloc a orașului care rupe cele două cartiere, Ițcani și Burdujeni, le-am putea defini ca un centru economic, pentru că dacă ne uităm acolo este o zonă industrială, deja o zonă comercială”, a spus candidatul PSD.

El consideră că Suceava se poate face bine și prin arhitectură și prin dezvoltare economică.

„Dintr-un centru administrativ care implică cetățeanul, într-un centru istoric care implică recuperarea istoriei, într-un centru civic care înseamnă accesul la modernitate, plierea pe modernitate, pe ceea ce înseamnă astăzi contemporan și apoi extrapolat într-un centru economic ce înseamnă zonă de dezvoltare putem concluziona că alături de domnul Rîmbu suntem obligați să facem Suceava bine și prin arhitectură și prin dezvoltare economică”, a concluzionat Beniamin Atodiresei.


Intră acum și în grupul de