Acasă Politica Tribunalul Suceava respinge candidatura lui Neculai Miron (AUR)  la funcția de președinte...

Tribunalul Suceava respinge candidatura lui Neculai Miron (AUR)  la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava


Intră acum și în grupul de

Tribunalul Suceava a respins, vineri seara, candidatura lui Neculai Miron la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava din partea AUR. Decizia poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Suceava.

Instanța a decis să mențină decizia BEJ Suceava care a respins candidatura lui Miron pe motiv că acesta candidează și la funcția de primar al comunei Bosanci.



Reprezentanții AUR au contestat această decizie pe motiv că legislația în România nu permite candidaturi pentru aceeași funcție în circumscripții diferite și că permite ca o persoană să candideze la un consiliu local, un consiliu județean, o funcție de primar și o funcție de președinte de consiliu județean, dând ca exemplu candidatura din 2020 a lui Bogdan Codreanu la primăria Pojorâta și la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava.

Tribunalul Suceava a respins contestația AUR față de decizia BEJ Suceava.

„Respinge ca nefondată contestaţia împotriva Hotărârii nr. 25/01.05.2024 emisă de Biroul electoral de circumscripţie judeţeană nr. 35 Suceava. Cu apel în 24 ore de la pronunţare. Apelul se depune la Curtea de Apel Suceava, sub sancţiunea nulităţii. Hotărârea, după rămânerea definitivă, se va comunica Biroului electoral de circumscripţie judeţeană nr. 35 Suceava, în vederea definitivării candidaturilor. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, se arată în minuta instanței.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version