Lucian Harșovschi promite o nouă față a Sucevei cu o nouă viziune, o nouă mentalitate și o rupere de ritm: Vrem să ne păstrăm copiii acasă și să ne aducem tinerii din străinatate


Intră acum și în grupul de

Candidatul PNL la funcția de primar al Sucevei, viceprimarul Lucian Harșovschi, și-a prezentat, vineri după amiaza, în cadrul unui miting electoral organizat în centrul orașului la care a fost prezent președintele PNL, Nicolae Ciucă, programul electoral pentru următorul mandat, arătând că el reprezintă și continuarea proiectelor deja începute, dar și o nouă viziune de dezvoltare.

Harșovschi și-a împărtășit angajamentul față de comunitatea sa și viziunea sa pentru un oraș mai prosper și mai atrăgător. El a subliniat importanța colaborării și a încrederii reciproce între administrația locală și locuitorii orașului, sub deviza „Împreună reușim”.

„Am încredere și aveți încredere că Împreună reușim! De ce știu asta? Pentru că avem experiența necesară, pentru că avem echipa potrivită, pentru că știm exact ce avem de făcut din primul moment în care vom fi în funcție! Știm exact ce se poate face și știm exact ce avem de făcut, tocmai de aceea venim în fața sucevenilor cu proiecte realizabile”, a spus Lucian Harșovschi în fața câtorva mii de susținători.

Programul său prezintă o serie de proiecte concrete, menite să acopere nevoile variate ale sucevenilor, inclusiv infrastructură educațională și sportivă îmbunătățită, modernizare urbană, protecția mediului și stimularea economică prin folosirea terenurilor de la Termica. Printre acestea se numără construirea de creșe și grădinițe noi, terenuri sintetice pentru școli și o bază sportivă nouă, dar și investiții în spații de joacă pentru copii și sensuri unice sau parcări supraetajate în fiecare cartier.

De asemenea, Harșovschi a subliniat importanța atragerii de fonduri europene pentru implementarea proiectelor propuse, cu un total estimat de 139 de milioane de euro.

Un aspect crucial al programului său este angajamentul pentru crearea de locuințe accesibile pentru tineri și familiile din Suceava, prin construirea de locuințe ANL și de serviciu, oferindu-le gratuit terenuri conform legii 15/2003.

Harșovschi a subliniat, de asemenea, importanța parteneriatelor cu diverse instituții și comunități, inclusiv Consiliul Județean, Universitatea și alte administrații locale, pentru a beneficia de experiența și resursele acestora în realizarea obiectivelor sale.

„Vom avea proiecte bazate pe parteneriate. Parteneriat cu Consiliul Județean pentru investiții în zona metropolitană, trebuie să fie armonie în interior, pentru a fi rezultate în exterior. Parteneriate cu Universitatea, pentru că tinerii nu reprezintă doar viitorul, ci și prezentul și vrem ca aceștia să aibă cât mai multe oportunități de a crește și de a se dezvolta aici, acasă. Parteneriate cu alte administrații din orașele spre care tindem mereu, pentru a avea exemple de bune practici și pentru a putea implementa și la noi ceea ce a fost bine la ei. Și nu este o rușine sau un mod de a copia, ci o manieră prin care apreciem ceea ce s-a făcut în alte locuri și ne dorim să implementăm și la noi acasă”, a spus Lucian Harșovschi.

El a subliniat că un lucru extrem de important pentru el este că vrea parteneriate cu sucevenii.

„Personal, colaborarea mea de până acum cu sucevenii a fost una extrem de bună. Datorită lor sunt astăzi candidatul Partidului Național Liberal la primăria Sucevei și vreau să le mulțumesc. Mulțumesc, dragi suceveni, pentru colaborarea pe care am avut-o până acum și de care sunt sigur că va continua! Lucian Harșovschi înseamnă echipă, echipa pe care am făcut-o dintotdeauna cu sucevenii și echipa pe care o am acum lângă mine! Am alături de mine oameni care au performat profesional, tineri, dar și cu experiență, care își doresc să se dedice dezvoltării orașului”, a spus candidatul liberal.

El a consideră că reprezintă legătura cu actuala administrație locală, continuitatea proiectelor bune începute, dar și schimbarea necesară, o nouă viziune, o nouă mentalitate și o rupere de ritm!

„Suntem pe drumul cel bun, dar mai avem lucruri de făcut! La fel ca în orice familie, ca în orice casă, și Suceava are un anumit buget, care se distribuie în mai multe domenii, astfel încât să acoperim și să rezolvăm cât mai multe dintre necesități și care să crească calitatea vieții la nivelul comunității. Nu se pot duce toți banii într-un singur domeniu, cum nu se pot rezolva toate deodată. Știm cu toții că de la fundație la acoperiș este un proces greu, care nu trebuie abandonat! Este nevoie de răbdare, este nevoie de timp și este nevoie de CONTINUITATE.

Iar împreună vom ajunge la acoperiș, pentru că sunt tatăl a trei copii și pentru că mi-i doresc lângă mine și lângă soția mea. Îmi doresc un oraș în care izul de istorie să rămână pregnant, Suceava este orașul Cetății de Scaun, dar îmi doresc și un oraș modern, frumos, sigur, ale cărui condiții de trai să îl facă și mai atractiv”, a spus Lucian Harșovschi.

Totodată, liderul liberal sucevean a respins teza că Suceava este bolnavă așa cum spune contracandidatul său de la PSD care ar vrea ca Suceava să arate ca un spital.

„Vă spun și vouă ce le-am spus și lor. DA, Suceava este BINE, pentru că Suceava este formată din voi toți, oameni buni, oameni frumoși, oameni care iubesc acest oraș și care se implică. Câți dintre noi nu am spus măcar o dată ”Nicăieri nu-i ca acasă!”? Eu îmi doresc ca Suceava să arate ca o casă, pentru că asta ne este, ne este cămin, ne este acasă. Iar împreună vom reuși acest lucru.

Mă bazez pe toți sucevenii, mă bazez pe tinerii din municipiul Suceava, precum și pe toți cei care își doresc un oraș mai bun pentru copiii și nepoții lor”, a precizat Lucian Harșovschi.

El a mai adăugat că sloganul „Suceava întinerește” nu este o modalitate de excludere, ci este modalitatea prin care se integrează noi viziuni și noi atitudini.

„Suceava întinerește, dragi suceveni! Iar pe 9 iunie, un vot pentru mine, pentru echipa mea, pentru echipa liberală va fi un vot care îi va pune pe cetățeni la masa deciziilor. Pentru că în orice familie, în orice casă, deciziile se iau împreună!”, a spus Harșovschi.

El a prezentat detaliat proiecte pentru fiecare sucevean în parte, de la mic la mare, care acoperă toate zonele de interes ale acestora:

             2 creșe și 3 noi grădinițe

             terenuri sintetice pentru toate școlile și o nouă bază sportivă

             spații noi de joacă pentru copii

             sensuri unice – bandă dedicată transportului în comun – sistematizare rutieră inteligentă

             transport public ecologic metropolitan

             modernizarea Sucevei de la scara blocului

             fără străzi de pământ

             parcări supraetajate în toate cartierele orașului

             o nouă legătură rutieră între cartierele Burdujeni și Ițcani, precum și un nou acces în cartierul Obcini

             o nouă față a Sucevei prin implementarea Regulamentului Local Urbanistic

             digitalizarea asociațiilor de proprietari

             sala polivalentă               

             aquapark 

             parcul șipote

             reabilitarea parcului Mărășești

             un oraș verde – 100.000 de copaci plantați în întreg municipiul în primele 365 de zile

             platforma industrială în zona Termica – noi locuri de muncă

             parc fotovoltaic

             trecerea în subteran a cablurilor

Comandat de PNL FILIALA Suceava, cod AEP 21240015


Intră acum și în grupul de