Gheorghe Flutur, de la prima oră în piața de la Arbore a vorbit cu apicultori, crescători de animale și legumicultori despre cum să-și vândă mai bine produsele


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava și al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost miercuri în zorii zilei în piața de la Arbore unde s-a întâlnit cu peste 1000 de oameni, mulți dintre ei foarte cunoscuți, fie din satul său natal, fie din localitățile din jur: Arbore, Milișăuți, Iaslovăț, Cajvana, Solca și Burla.

„La Arbore este o piață veche, acolo unde mergeam pe jos când eram copil, de la Botoșana până la Arbore. Aici am avut ocazia să stau de vorbă cu multi oameni, unii vechi cunoștințe, care mi-au împărtășit problemele lor”, a spus Flutur.

El a constatat că dificultăți mari au apicultorii, crescătorii de albine neavând unde să își vândă marfa, singura lor soluție din punctul lui de vedere fiind asocierea, pentru a putea intra pe piețele externe.

Flutur a discutat și cu crescătorii de animale, mulți dintre ei având o problemă cu prețul laptelui, iar aici va trebui ca primăriile din zonă să ia modelul zonei de munte, unde s-au făcut asociații care colectează lapte și își pot permite să plătească un preț mai bun către crescătorul de animale.

De asemenea, președintele Flutur a stat de vorbă cu legumicultorii de la Milișăuți.

„Și pentru ei asocierea este o soluție eficientă, iar orașele mai mari precum Rădăuți, Siret și Suceava trebuie să le pună la dispoziție spații centrale amenajate pentru vânzarea acestor produse. Cei din Milișăuți știu că eu le-am organizat primele asociații de legumicultori, în special pentru cei care produc castraveți, varză, gogonele murate, și cred că pe viitor va trebui să încurajăm participarea lor cu aceste produse pe piețe din Marea Britanie, Israel, Italia, unde avem foarte multi români din Bucovina care ar fi clienți de bază”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a arătat că știe așteptările celor cu care s-a întâlnit și a spus că va acționa în acest sens.

„ Am stat de vorbă cu peste 1000 de oameni, le știu așteptările, iar ei își pun speranțe că în viitor vor putea fi ajutați să își vândă mai bine produsele lor”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

Comandat de PNL FILIALA Suceava, cod AEP 21240015


Intră acum și în grupul de