Gheorghe Șoldan, la Salcea: Am fost mâhnit de încercarea de a-l împiedica pe candidatul independent Mircea Belțic să candideze pentru funcția de primar


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, deputatul Gheorghe Șoldan, a fost la Salcea, alături de candidatul independent la funcția de primar, Mircea Belțic, care a rămas în cursă deși s-a încercat neînregistrarea candidaturii și a transmis locuitorilor prezenți că Salcea este din păcate oraș doar cu numele.

„Într-o competiție electorală este important să avem cât mai multe opțiuni și idei pe masă. De aceea, am rămas profund mâhnit de încercarea unora de a-l împiedica pe candidatul independent Mircea Belțic să candideze pentru funcția de primar la Salcea.  În spiritul unei întreceri electorale corecte și transparente, nu am fost de acord nici cu eliminarea din cursa pentru președinția Consiliului Județean a candidatului AUR, eliminare pentru care noi, PSD-ul, ne-am opus”, a spus Șoldan care a menționat că însă modul de acțiune al actualei conduceri județene nu-l mai miră nimic.

„În cazul tânărului primar de la Salcea am rămas cu un gust amar. Pe lângă faptul că a dezbinat comunitatea și i-a dezamăgit pe majoritatea celor care l-au ales în 2020, tentativa sa de a rămâne singur în cursa electorală mi se pare descalificantă”, a spus Șoldan care a menționat că, din fericire, Mircea Belțic este în continuare în competiția electorală.

Șoldan s-a întâlnit joi după amiaza, cu circa 250 de locuitori din Salcea la căminul cultural.

„Fără intenția de a supăra pe nimeni, ci doar cu scopul de a spune lucrurilor pe nume, Salcea este un oraș doar cu numele, deși se află în imediata apropiere a municipiului Suceava. Ieri, l-am avut alături de mine pe primarul Ioan Pavăl, de la Dumbrăveni, cel care a transformat localitatea vecină într-una de nivel european, de nu mai știi care e orașul și care e comuna”, a subliniat Șoldan.

El a transmis celor prezenți că pe 9 iunie este timpul pentru o schimbare reală în administrația locală și a apreciat că au venit într-un număr atât de mare nu pentru un partid anume, ci pentru viitorul orașului lor.

„Salcea trebuie să arate ca un oraș, să se dezvolte și să le ofere oamenilor un trai mai bun, pentru că despre asta este vorba, la urma urmei. Am toată încrederea că Mircea Belțic este omul potrivit pentru această misiune”, a mai declarat Gheorghe Șoldan.

El a argumentat cu măsurile din programul lui Mircea Belțic de dezvoltare pentru orașul Salcea, iar el are nevoie de primari dedicați în echipa sa pentru a dezvolta județul.

„Un președinte de Consiliu Județean trebuie să se implice alături de primar și consilierii locali în dezvoltarea fiecărei localități, nu doar să-l facă liberal pe primar înainte de alegeri și să promită lapte și miere, după ce patru ani, tot sub conducerea lor, nu s-a întâmplat mare lucru. Nu voi fi un astfel de președinte de Consiliu Județean și cred că nu putem vorbi de dezvoltarea județului până când nu vom reuși să creștem nivelul de dezvoltare în toate localitățile, nu doar în cele unde avem capital electoral. Aici este diferența de mentalitate și de viziune! Diferența pentru Salcea, pentru fiecare localitate, pentru județ, o puteți face voi, oameni buni, pe 9 iunie”, a transmis, cu încredere, Gheorghe Șoldan.

Comandat de PSD FILIALA Suceava, cod AEP 21240002


Intră acum și în grupul de