Gheorghe Șoldan, la Hănțești: Vreau ca în mandatul 2024-2028 să rezolvăm definitiv problema zecilor de localități care nu sunt racordate la rețele de apă potabilă și canalizare, iar în fiecare unitate administrativă să fie și rețea de distribuție a gazului metan.


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, deputatul Gheorghe Șoldan, a anunțat de la Hănțești unde s-a întâlnit cu localnicii că vrea ca în mandatul 2024-2028 să rezolvăm definitiv problema zecilor de localități care nu sunt racordate la rețele de apă potabilă și canalizare, iar în fiecare unitate administrativă să fie și rețea de distribuție a gazului metan.

El a spus că la Hănțești sunt în derulare cele mai importante proiecte pentru comunitate:  apă, canalizare și, în câteva zile, vor începe și lucrările pentru rețeaua de gaz, cu zeci de kilometri de conducte și racorduri în toată comuna.

Șoldan a fost sâmbătă în comuna administrată de primarul Daniel Olariu și, alături de echipa PSD Suceava, s-a întâlnit la căminul cultural cu aproximativ 150 de localnici, principalul subiect al discuțiilor fiind dezvoltarea comunității lor, dar și a județului.

„Îl cunosc bine pe Daniel și ne-am întâlnit de multe ori la Hănțești, dar și la București, la ministere, unde se zbătea să obțină finanțări pentru proiectele importante pentru comunitatea sa. Cu fonduri guvernamentale și europene importante aduse la Hănțești, Daniel Olariu a deschis un mare șantier în  comună. Rezultatul este însă cel care contează. În următorul mandat, fiecare casă și instituție din comună va fi racordată la sistemul complet de utilități”, a spus Șoldan.

El a arătat că în prezent, în comună, sunt în derulare și proiecte pentru modernizarea iluminatului public, un centru de colectare a deșeurilor și programul de cadastrare gratuită.

Strategia de dezvoltare a comunei pentru perioada 2024-2028 include și modernizarea centrului civic, reabilitarea sediului primăriei și a centrului cultural, amenajarea unui parc fotovoltaic, construirea unui teren de sport cu nocturnă, extinderea iluminatului public și a rețelei de apă și canalizare, construirea unei piețe, a unor locuințe ANL, a unui centru pentru bătrâni, amenajarea unui loc de joacă, înființarea unei piste de biciclete și achiziția unui microbuz.

După finalizarea lucrărilor la rețelele de utilități, va urma și un proiect de modernizare a drumurilor comunale.

„Așa cum am spus și în programul de dezvoltare a județului, vreau ca în mandatul 2024-2028 să rezolvăm definitiv problema zecilor de localități care nu sunt racordate la rețele de apă potabilă și canalizare, iar în fiecare unitate administrativă să fie și rețea de distribuție a gazului metan. La Hănțești, din fericire, această problemă va fi rezolvată în următorul mandat prin grija primarului Olariu”, a spus Șoldan.

Potrivit acestuia, rămân alte zeci de localități unde vrea ca până în 2028 apa potabilă, canalizarea și gazul să nu mai fie un lux pentru că de aici începe dezvoltarea oricărei localități și, implicit, a județului.

„Le-am cerut și locuitorilor din Hănțești să aibă încredere în mine și în echipa mea, echipă din care face parte și primarul lor. Voi fi un președinte de Consiliu Județean care va face echipă cu fiecare comunitate, pentru că nu putem vorbi de dezvoltarea județului până când nu punem umărul pentru modernizarea fiecărei localități în parte”, a transmis, cu încredere,  Gheorghe Șoldan.

Comandat de PSD FILIALA Suceava, cod AEP 21240002


Intră acum și în grupul de