Bărbat care și-a dat tatăl cu capul de pereți și a amenințat cu moartea un polițist, a fost arestat preventiv de Judecătoria Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Un bărbat care și-a amenințat tatăl cu moartea, l-a strâns de gât și l-a dat cu capul de pereții unei anexe, dar care a și sărit să bată un polițist care a intervenit la eveniment a fost arestat preventiv de Judecătoria Gura Humorului.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, procurorii au dispus, luni, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un bărbat pentru săvârşirea infracţiunilor de „ultraj”, “violenţa în familie” şi  “ameninţarea”.

Potrivit cercetărilor efectuate până în prezent a rezultat că la data de la data de 19.08.2023, în jurul orei 00:58, inculpatul l-a ameninţat pe tatăl său cu distrugerea locuinţei şi cu moartea.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj format dintr-un agent de poliţie planificat în seara respectivă pe evenimente şi un lucrător de jandarmerie.

Astfel, în timpul intervenţiei la eveniment,  agentul de poliţie a fost ameninţat cu moartea de către inculpat,  care chiar a încercat să îl lovească, însă agentul de poliţie a prevăzut intenţia agresorului de a lovi, a ridicat mâna stângă şi s-a îndreptat spre autor după care cu mâna dreaptă a folosit sprayul din dotare.

Inculpatul a fost imobilizat şi introdus în autospeciala de poliţie pentru a fi condus la sediul poliţiei.

Atât pe parcursul folosirii mijloacelor din dotare pentru imobilizarea şi încătuşarea inculpatului cât şi în drum spre sediul poliţiei, acesta a continuat să îi adreseze ameninţări cu acte de violenţă şi cu moartea agentului de poliţie. Mai mult de atât, bărbatul a încercat, încătuşat fiind pe bancheta din spate, să îl lovescă cu piciorul pe agentul de poliţie care se afla la volan însă a intervenit la timp un martor care l-a ţinut şi a prevenit agresiunea.

După ce a fost eliberat de lucrătorii de poliţie, inculpatul a revenit la locuinţa sa unde a dormit şi s-a trezit în jurul orei 06:00, cand a ieşit din casă şi a început să îl înjure şi să îl ameninţe din nou cu moartea pe tatăl său  după care l-a lovit cu pumnii în zona capului, l-a prins de gât după care l-a trântit cu capul de peretele unei anexe, cauzându-i leziuni pentru care necesită 7-8 zile de îngrijiri medicale.

Față de inculpat s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, acesta fiind prezentat la data de 21.08.2023 judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului  cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului  a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.


Intră acum și în grupul de