„Fluturasii” de la Gradinita Micul Print din Suceava au vibrat in „Armonii de Toamna”


Intră acum și în grupul de

Preșcolarii de la Grădinița „Micul Prinț” Suceava au adus un strop de magie și au rememorat momente deosebite petrecute alături de doamnele educatoare în anotimpul ce tocmai s-a încheiat.

Grupa fluturașilor „Micului Prinț” a sărbătorit roadele celui mai frumos anotimp printr-o serbare numită „Armonii de Toamnă”, desfășurată în sala mică a Casei de Cultură, joi, de la ora 17.00.

serbarea toamnei la gradinita micul print (40)

Îmbrăcați în costume colorate, într-un decor de poveste, cei 16 fluturași le-au arătat părinților, bunicilor, dar și educatoarelor că minunăția de culori, roadele naturii și activitățile specifice sezonului sunt în deplină armonie.

Eroi într-o poveste de toamnă, copilașii s-au pregătit impecabil cu cântecele, poezii și joculețe. Debutul serbării s-a realizat prin proiectarea unui filmuleț despre anotimpul cel mai îmbelșugat, pe ecran fiind prezentate peisaje mirifice și roadele naturii. De asemenea, părinții și bunicii prezenți la serbarea toamnei și-au văzut „fluturașii” în fotografii realizate în timpul activităților desfășurate.

În timp ce fotografiile se derulau pe ecran, un cântecel despre ploaie a stârnit amuzamentul micilor fluturași, astfel sala a fost cuprinsă dintr-odată de veselie. După momentul introductiv, fluturașii zglobii au urcat pe scenă, pe acorduri de chitară. Ei au arătat printr-un joculeț că ploaia poate fi și prietenoasă, iar prin cântecele și poezii au gustat din roadele naturii, fructe și legume specifice toamnei.

serbarea toamnei la gradinita micul print (4)

La final, micuții au avut parte de o surpriză, patru eleve alături de profesorul de educație muzicală Adrian Șoiman de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” au cântat cele mai frumoase melodii de toamnă, fluturașii de la „Micul Prinț” dansând și jucându-se cu baloanele colorate. Recitalul lor a fost încheiat prin fredonarea unor colinde de Crăciun, pentru a marca începutul unui nou anotimp.

„Noi avem mereu tot felul de acțiuni. Vrem să aibă copiii tangență cu ceea ce se întâmplă în lume. Nu facem activități numai la nivelul grădiniței: noi ieșim să vadă, să viziteze, să cunoască. Acesta este un prilej de a ne întâlni cu părinții și de a ne bucura împreună de ceea ce au realizat copiii”, a declarat Sanda Barabaș, manager al Grădiniței „Micul Prinț” Suceava, pentru News Bucovina.

Evenimentul desfășurat joi seara a fost încununarea proiectului tematic „Toamna”, la grupa Fluturașilor, implicate în buna desfășurare fiind educatoarele Ana Chelba,  Ancuța Pârghie și  Eugenia Marteniuc.

serbarea toamnei la gradinita micul print (30)

„Am considerat că toamna este un anotimp aparte pentru fiecare și am dorit și copiii să simtă acest lucru și să dea o importanță mai mare acestui anotimp”, a spus educatoarea  Ana Chelba. Aceasta a precizat că evenimentele tematice la Grădinița „Micul Prinț” vor continua, prichindeii urmând a se pregăti în perioada următoare pentru serbarea Zilei Naționale și pentru cea de Crăciun.

Vezi mai multe fotografii de la serbare

 


Intră acum și în grupul de