Film horror in regia unui radautean, selectat la unul dintre cele mai importante festivaluri de cinematografie din lume (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un film horror românesc regizat de un rădăuțean a fost selectat la unul dintre cele mai importante festivaluri de cinematografie din lume.

„Be My Cat: A Film for Anne” este unul dintre cele 27 de filme selectate în competiţia Fantasporto din 2015 din Portugalia. La doar 27 de ani, rădăuțeanul Adrian Tofei este regizorul, producătorul, scenaristul și actorul din rolul principal al acestei pelicule.

Be My Cat A Film for Anne Poster Fantasporto

Fantasporto, unul dintre cele mai mari festivaluri de film din lume, va aduce pe aduce pe marile ecrane primul lung-metraj horror found footage românesc. Competiția se va desfășura în perioada 27 februarie – 7 martie 2015, la Porto, și reprezintă al doilea eveniment mondial de gen după festivalul de la Sitges.

„Be My Cat: A Film for Anne” este unul dintre cele 27 de filme selectate în competiţia oficială, alese din 50 de ţări. Pelicula în regia lui Adrian Tofei a fost selectată la categoria „Fantasy” și este una dintre cele șase premiere mondiale de la festivalul din Portugalia. Celelalte filme sunt printre cele mai de succes horror, fantastice și thrillere recente, inclusiv candidatul la premiile Oscar 2015 din partea Coreei de Sud. Majoritatea filmelor au ca ţară de producţie Marea Britanie şi SUA, doar două dintre cele 27 de titluri provenind din estul Europei: „Be My Cat: A Film for Anne” şi filmul maghiar „Liza, the Fox Fairy”.

„Mă întreb ce caut eu la acest festival, printre toate acele nume… Da, mi-am sacrificat doi ani din viață, mutându-mă de la București înapoi acasă, la Rădăuți, nesocializând deloc pentru a putea strânge bani de producție, neieșind deloc din casă și lucrând doar la film, trăind în personaj…. dar…. totuși, nu simt că am făcut ceva vrednic de a fi printre toți acei mari creatori”, a scris Adrian Tofei pe pagina de Facebook.

În distribuția filmului se regăsesc și actrițele Sonia Teodoriu, Florentina Hariton și Alexandra Stroe.

„Be My Cat: A Film for Anne” aparţine subgenului „found footage” şi ni-l arată pe Tofei în rolul unui regizor obsedat să realizeze un film cu actriţa hollywoodiană Anne Hathaway. El va recurge la gesturi extreme folosind trei actriţe pentru a înregistra scene din film, cu scopul de a i le trimite lui Hathaway pentru a-i dovedi aptitudinile sale regizorale şi actoriceşti. Cu ajutorul celor trei colege, Florentina Hariton, Alexandra Stroe şi Sonia Teodoriu, Tofei a filmat şi montat astfel încât „Be My Cat: A Film for Anne” să arate ca o selecţie din cele 25 de ore de material filmat găsit de poliţie la locul unei crimei din oraşul Rădăuţi.

Fantasporto a fost ales de publicația americană Variety în top 25 de festivaluri ale lumii. Prima ediție a avut loc în 1981, iar de atunci, sute de filme care au făcut istorie au fost selectate și premiate la festival, acestea fiind realizate de cei mai mari regizori ai tuturor timpurilor: David Lynch, Quentin Tarantino, Ridley Scott, Lars von Trier, Peter Jackson, Joel și Ethan Coen, David Cronenberg, John Carpenter, George A. Romero, Brian de Palma, Sam Raimi, Guillermo del Toro, Peter Weir, David Fincher, Danny Boyle, Andrei Tarkovsky și mulți alții.

               


Intră acum și în grupul de