Sportivii de la Club Sportiv Ryukay Suceava au reusit performanța de a deveni campioni naționali la ISSHINRYU KARATE


Intră acum și în grupul de

Micii karateca suceveni de la Club Sportiv Ryukay Suceava au reușit performanța de a deveni campioni națonali la KATA si KUMITE la campionatul care s-a desfășurat la Iași, pe 8 aprilie.

Alex Covasa (stanga), George Craciunescu (centru) si Lucian Nastasi (dreapta)

Campionatul a fost organizat la sala Polivalentă din Iași de Federația Okinawa Isshinryu Karate România fiind vorba despre cea de a 8-a ediție a campionatului național. La eveniment au participat 205 sportivi din 9 cluburi, probele de concurs fiind kata (lupta cu adversar imaginar) și kumite (full contact).

Asociația Club Sportiv Ryukay Suceava s-a prezentat cu un lot de 11 sportivi, 7 dintre ei obținând 4 medalii de aur, 2 de argint și 3 de bronz.

Sportivii premiați au fost:

Hopulele Ana Maria (4 kyu- 14 ani) locul I la kata și locul I la kumite;

Curic Alexandra  (ShoDan Ho- 13 ani) locul I la kumite;

Curic Gabriel (1 kyu- 11 ani) locul I la kumite;

Dima Adrian (Sho Dan Ho-15 ani) locul II la kata;

Munteanu Valentin (3 kyu- 13 ani) locul II la kata;

Mierlă Constantin (ShoDanHo-13 ani) locul III la kata și locul III la kumite;

Croitor Bianca (5 kyu-11 ani) locul III la kumite.

Lotul a fost condus de instructorii George Crăciunescu (CN 3 Dan), Alex Covașă (CN 1 Dan) și Lucian Nastasi (CN 1 Dan).

”Nivelul tehnic a fost unul ridicat având în vedere că au participat doar sportivii cu minim 2 ani experiență în practicarea stilului, începând cu gradul 5 kyu, centură albastră”, au transmis cei din conducerea Clubului sucevean.

Grupele care au concurat au fost organizate în funcție de vârstă, grad și greutate, la probele de kata fiind și grupe mixte, iar regulamentul de kumite a fost de full-contact cu mijloace de protecție pentru sportivii ce aveau până în 18 ani.

”Am sesizat că sportivii care au participat au devenit mai competitivi și mai dornici să câștige aspect care s-a reflectat în cele 4 titluri de campioni naționali obținute pe grupele în care au concurat.

Următoarea provocare este pe 6 mai 2017 când va avea loc campionatul din Danemarca unde vom fi reprezentați de multipla noastră campioană, Alexandra Curic, din localitatea Bosanci”, se mai spune in comunicatul de presa remis la finele competiției în care se mai mulțumește organizatorilor, părinților și sponsorilor Sc Trutzi Srl și Sc Quartz Auto Srl pentru implicarea în activitatea clubului.

Alin Dima


Intră acum și în grupul de