Dorin Goian a făcut spectacol pe terenul de baschet, la Castorii Suceava Streetball by Iulius Mall


Intră acum și în grupul de

Cele mai bune echipe de baschet 3×3 din România s-au întrecut, sâmbătă și duminică, pe 17 și 18 iunie, la Iulius Mall Suceava, în cadrul evenimentului „Castorii Suceava Streetball by Iulius Mall”, competiția reprezentând a patra etapă din cadrul circuitului național de baschet 3×3 Sport Arena Streetball Tour 2017.

Potrivit organizatorilor, printre invitații speciali ai concursului s-au numărat și fostul component al naționalei României la fotbal, Dorin Goian, și cântărețul Alexandru Recolciuc.

„Dorin Goian s-a integrat perfect în jocul de sub panou și a marcat coș după coș în meciul vedetelor care a avut loc duminică. La cei 1,96 metri și într-o formă fizică excelentă, fostul jucător al echipei naționale de fotbal a României s-a simțit în largul său pe terenul de baschet și a dovedit că știe să se descurce la fel de bine și cu mingea mai mare”, au precizat, într-un comunicat de presă, organizatorii competiției sportive.

Sursa citată a mai arătat că în cadrul Meciului Vedetelor au mai jucat, printre alții, consilierul local Daniel Prorociuc, handbalistul Adrian Chiruț și baschetbalistul Dani Popescu, jocul încheindu-se pe melodia „Cantă cucu-n Bucovina”, cântată chiar de Alexandru Recolciuc, care a fost premiat cu o bicicletă.

În ceea ce privește competiția sportivă, Castorii Suceava Streetball by Iulius Mall a avut la start peste 120 de participanți, și în ciuda vremii nefavorabile, care a forțat jucarea unor meciuri în sala Colegiului Național „Ștefan cel Mare”, a adus baschetul mai aproape de suceveni, prin terenurile instalate în parcarea Iulius Mall.

„Copiii au avut șansa să joace baschet la mini-panourile care au fost instalate lângă terenuri, spectatorii au participat la concursuri cu premii și toți cei prezenți s-au bucurat de atmosfera specifică turneelor de streetball, cu multă muzică și distracție pentru toată lumea”, au arătat organizatorii.

Competiția de elită, la Open Masculin, a fost câștigată de Rahova’s Finest, jucătorii obținând un cec în valoare de 4.000 de lei și brățări de fitness Fitbit.

Baschetul 3×3 a fost numit recent disciplină olimpică și va intra în programul Jocurilor Olimpice începând cu ediția Tokyo 2020.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de