Bucovina Dog Show 2018 – un succes total, atat pentru organizatori cat si pentru participanti


Intră acum și în grupul de

Shopping City Suceava a găzduit weekendul acesta cel mai important eveniment chinologic din regiunea de nord a tarii, Bucovina Dog Show 2018. Concursul organizat de Asociatia Chinologica a Judetului Suceava s-a desfăşurat în parcarea centrului comercial pe parcursul a două zile, sâmbătă 28 aprilie şi duminică 29 aprilie si a adus în faţa sucevenilor sute de câini de rasă, din ţară şi de peste hotare, într-un spectacol deosebit.

Editia 2018 a BUCOVINA DOG SHOW a fost o premiera și pentru municipiul Suceava intrucât a reunit in cele 2 zile de concurs, 3 expozitii chinologice la care au fost inscris peste 900 de caini din aproape 70 de rase. In plus, s-a bucurat si de participare intrenațională in cadrul concursurilor fiind si 58 de caini in proprietate straina ( Ungaria, Lituania, Polonia, Ucraina, si Republica Moldova).

Astfel, sambata au avut loc două competitii chinologice naţionale multirasă, cu decernarea titlului CAC (Certificat de Aptitudini pentru Campionat) iar duminica s-a desfasurat expoziția internatională de tip CACIB,  oferind astfel șansa celor înscriși să devină direct Campion România.

Ca în fiecare an vizitatorii au putut admira sute de câini de rasă de o diversitate uimitoare, unii dintre ei prezenţi pentru prima oară la competiţiile organizate la Suceava.

 

Cele 3 expozitii canine desfasurate in parcarea Shopping City Suceava s-au desfasurat dupa acelasi program, si anume arbitrajul indiviudual la ringuri in prima parte a zilei, respectiv reprezentantii fiecarei rase s-au prezentant in ringul arondat si au defilat in fata arbitrului pentru a-i fi evaluata morfologia rasei, fiind premiat exemplarul canin care are trasaturile cele mai apropiate de standardul rasei.

Dupa finalizarea arbitrajelor tuturor celor 68 de rase prezente in concurs, competitia se muta in ringul central unde se desfasura concursurile speciale, fiind si cea mai spectaculoasa parte a unei expozitii chinologice.  Cei mai buni caini din toate rasele intra in ring in ordinea grupelor federatiei internationale si se intrec pentru titlurile de ”Cel mai bun al grupei” in fata intregului corp de arbitri. Cei 10 caini care au castigat titlurile de ”Cel mai bun al grupei” concureaza pentru titlul “Best in Show”.

 

Concursul international CACIB de duminica s-a incheiat cu cel mai spectaculos moment a si anume desemnarea titlului onorific “Supreme Best In Show” – cel mai frumos exemplar al weekendului chinologic de la Suceava. In finala au intrat castigatorii din cele 2 zile de concurs: Terranova, Akita American, Ciobanescul Caucazian si Ciobanescul Carpatin.

 

Marele premiu a fost adjudecat de exemplarul de Akita American in proprietatea lui Lungu Calin din Bistrita, care a mai castigat inca 3 titluri la Bucovina Dog Show 2018, Best Junior in Show in competitia nationala de sambata, dar si Best Junior In Show si Best in Show la competitia internationala de duminica.

Competiţia a fost jurizată de un corp de arbitri internaţionali: doi arbitri din Ucraina:  Galyna Kalinichenko (fost coordonator al Comisiei Crescătorilor de Câini din Ucraina) şi Olga Goncharuk şi patru arbitri din România: Cristian Vântu, Călin Valentin Mitra, Cătătlin Ionete şi preşedintele Asociaţiei Chinologice a judeţului Suceava, Cristian Moroşanu.

Evenimentul Bucovina Dog Show este organizat de 13 ani fără întrerupere de Asociaţia Chinologică a judeţului Suceava şi de 10 ani în parteneriat cu Shopping City Suceava, fiind deja una dintre manifestările marcante ale judeţului  Suceava, dar şi a zonei noastre, Bucovina.

 

Partenerii evenimentului: Royal Canin – partener principal, Egger, Rompeisaj, Belcando, Animax, Darex Auto – transportator oficial al evenimentului, OrMedia, Restaurant Any Time, Citadin Construct, Mobexpert si Carrefour Suceava.


Intră acum și în grupul de