Vacanta exotica in Europa – Iata care sunt cele 3 destinatii turistice exotice, aproape de casa


Intră acum și în grupul de

               In plin sezon estival, litoralul cu al sau farmec si atmosfera relaxanta este pentru cei mai multi dintre noi optiunea numarul unu ca destinatie de vacanta. Abia asteptam sa lasam in urma agitatia urbana si sa ne delectam pe plajele cu nisip fin, auriu, soare puternic si intinderea marina cristalina, cu reflexii turoaz. Si daca atunci cand te gandesti la acest gen de sejur, iti vin in minte doar binecunoscutele destinatii tropicale precum Bali, Maldive etc., trebuie sa stii ca si al nostru continent ascunde cateva bijuterii de insule care te vor uimi cu al lor farmec si exotism.

Asadar, sa vedem in continuare 3 dintre cele mai frumoase destinatii turistice din Europa cu peisaje exotice parca desprinse din fotografii si ilustratii

1. Algarve, Portugalia.

Portugalia, cu ale sale plaje idilice a fost votata in anii 2013 si 2015 cea mai frumoasa destinatie de litoral in Europa. Daca esti avid de peisaje marine exotice cu vegetatie luxurianta si plaje salbatice, statiunea Algarve de pe malul Oceanului Atlantic este optiunea ideala. Cu plaje superbe precum Praia da Marinha din Lagoa, Praia de Odeceixe si Meia Praia, regiunea Algarve te va surprinde nu numai prin frumusetea peisagistica ci si prin atmosfera sa linistita, lipsita de rumoarea turististilor specifica litoralului. Nisipul fin cu irizatii argintii si scoici colorate, intinderea marina ce se imbina cu oranjul apusului si restaurantele ce preparate savuroase vor face ca vacanta ta sa fie una de neuitat. Si dupa o zi intreaga de relaxare, atmosfera efervescenta a barurilor si teraselor traditionale te va anima si iti va trezi cheful de dans. Si daca inca nu te-am convins sa vizitezi Algarve, iata aici un articol care te va apropia mai mult de mica bijuterie a Oceanului Atlantic.

2. Mallorca, Spania.

Fie ca vorbim de arhipelagul insulelor Canare cu celebra Fuerteventura sau arhipelagul insulelor Baleare cu Andaluzia, Galicia si Tara Bascilor, minunatul cadru natural, soarele auriu si apele limpezi ale Mediteranei, te vor cuceri prin al lor farmec si exotism. Mallorca, una dintre cele mai cunoscute regiuni turistice din Spania, te va incanta cu zeci de kilometrii de nisip auriu si fin, unde statiuni precum Alcudia, Port de Pollensa si Peguera sunt toate optiuni perfecte pentru a-ti petrece sejurul intr-un decor paradisiac. Apele cristaline ale mediteranei te imbie la experiente inedite precum scufundari si scubba diving, iar plajele virgine cu dune de nisip si vegetatie luxurianta, te vor indemna la plimbari lungi in care sa le explorezi misterele. In ceea ce priveste transportul, ai mai multe optiuni disponibile. Intra pe site si vezi ofertele de bilete de autocar catre Spania bucurandu-te de minunata experienta de a calatori.

3. Creta, Grecia.

Pomenita in mituri si legende, insula Creta se poate mandri cu unele dintre cele mai frumoase peisaje marine din lume. Plaja Balos, situata intr-o laguna paradisiaca a insulei, este vizitata an de an de mii de turisti fascinati de frumusetea exotica si salbatica a peisajului cu nisip alb si ape turcoaz ce aminteste de insulele Caraibe. O alta plaja superba este Elafonisi, cu un aer mai modern si cosmopolit insa nu mai putin fermecator, iti ofera numeroase facilitati precum umbrele de soare, dusuri amenajate, salvamari, snack-uri si vestiare.

Asadar, departe de a fi doar un cliseu, cu totii avem nevoie din cand in cand sa ne refugiem intr-un mic paradis exotic, unde sa ne reincarcam bateriile si sa ne reamintim de placerile simple ale vietii.

Sursa imagine:  Pixabay.com


Intră acum și în grupul de