Acasă Monden Suceveanca Luiza Achitei, stabilită în Italia, participant la un record de Cartea...

Suceveanca Luiza Achitei, stabilită în Italia, participant la un record de Cartea Recordurilor pentru că a preparat pizza în cadrul celui mai mare festival de pizza din lume


Intră acum și în grupul de

Suceveanca Luiza Achitei a intrat în Cartea Recordurilor împreună cu echipa lui Marco Di Pietro pentru organizarea celui mai mare festival de pizza din lume (Festa della Pizza), care a avut loc anul acesta la Roma și la care au participat peste 1000 de persoane.

Luiza este originară din Suceava, dar locuiește de peste 20 de ani în Italia. Acolo, suceveanca și-a deschis o școală de pizza și a devenit expertă în domeniu, unul în care, potrivit Luizei, foarte puține femei reușesc.



Luiza Achitei a relatat pentru NewsBucovina că pentru a deschide școala de pizza a făcut numeroase sacrificii. Școala se află în localitatea Frosinone, la 80 de km de Roma.

Luiza ne-a mai relatat că, deși stabilită în Italia, vizitează des România, unde susține cursuri de preparare de pizza, dar și participă la diferite concursuri din domeniu, unde deseori reușește să ocupe locurile de frunte.

Astfel, în palmaresul sucevencei sunt trei locuri I și unul II obținute la concursurile din România.

Totodată, în Italia, Luiza a devenit, anul trecut, campioana la categoria preparării de pizza dulce, iar anul acesta a participat ca pizzer la realizarea unui record care a intrat în Cartea Recordurilor pentru organizarea, la Roma, de L’Instituto Romano della Pizza, condus de Marco Di Pietro a celui mai mare festival de pizza din lume, la care au participat 1146 de persoane.

De asemenea, Luiza a vizitat recent și municipiul Suceava, dar și alte localități din județ. De exemplu, Luiza Achitei și-a împărtășita arta meseriei cu sucevenii în cadrul unor cursuri organizate la Udești. În același timp, împreună cu un discipol din județul Suceava, Luiza a reușit să deschidă o pizzerie în localitatea menționată.

Mi-ar face plăcere sa vin din nou la Suceava și să învăț și alți elevi cum sa prepare o pizza de calitate sau chiar să deschid o școală pentru a învăța cât mai multe persoane”, a declarat Luiza Achitei pentru NewsBucovina. (N.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version