Află cum poate deveni balconul tău un sanctuar de bună dispoziție

Agitația zilnică a vieții trăite la oraș, poate fi combătută prin crearea propriului tău univers de evadare și relaxare, la care să te întorci după o lungă zi de muncă petrecută la birou. Și pentru că majoritatea dintre noi locuim într-un apartament la bloc, specialiștii de la InfoCasa, blog specializat în furnizarea de soluții, idei practice și sfaturi dedicate proiectelor de design casa, v-au pregătit un scurt material despre cum poți să-ți transformi balconul într-un adevărat sanctuar al bunei dispoziții, departe de tumultul junglei urbane.

Majoritatea balcoanelor sunt de dimensiuni mici și medii, așa că, atunci când amenajați zona balconului, va trebui să găsiți modalități creative de a vă folosi spațiul într-un mod eficient, dar și să profitați la maximum de câteva sfaturi, legate de plantele potrivite pentru decorare, mobilierul de grădină și orice alte mici trucuri, menite să vă faciliteze crearea unui spațiu intim, în care să vă încărcați bateriile.

Mută natura în balconul tău

Într-un peisaj urban, plantele și iarba pot fi insuficiente. Deci, unul dintre primele lucruri pe care vă recomandăm să le luați în considerare este să plantați cât mai multe flori și plante care vor aduce natura în balconul vostru. Încercați să mențineți o gamă cromatică restrânsă, astfel încât să vă limitați la una sau două nuanțe complementare de plante și flori. Orice specialist în amenajari exterior casa îți va spune că astfel, se va evita dezorganizarea și încărcarea cromatică a balconului.

Profită de fauna și păsările din vecinătate

Ciripitul speciilor mici de păsări, relaxează și pot reda senzația de apropiere de natură și de splendoarea sălbăticiei, direct la tine în balcon, așa că, merită să încercați să atrageți păsările din apropiere. Nu trebuie să faceți lucruri complicate, fiind suficient să montați un suport cu semințe pentru hrana acestora. Dacă dispuneți de un balcon mai mare, puteți să încercați să amenajați chiar și o căsuță pentru păsări – o să devină instant un punct de atracție și un deliciu pentru curiozitatea copiilor fascinați de lumea înconjurătoare.

Alegeți mobilier compact pentru economia de spațiu

Indiferent dacă este vorba despre o ceașcă de cafea, un mic dejun copios sau un pahar de vin seara, în compania unui persoane dragi, balconul va deveni un spațiu valoros pentru mese, socializare și relaxare, în timpul lunilor calde. Deci, veți dori să creați o zonă de relaxare confortabilă, unde puteți să uitați pentru o vreme, de toate problemele voastre. Mesele și scaunele pliante vor funcționa cel mai bine pentru balcoanele de dimensiuni mici.

Intimitatea este importantă

Pentru a te simți complet relaxat și liniștit este important ca balconul tău să beneficieze de intimitate. Pentru aceasta, adăugați un perete decorativ din bambus sau ratan – o soluție fixă care vă va ajuta la crearea unei zone ascunse de privirile intruse, pentru relaxare și povești la o cană de cafea, alături de cel mai bun prieten. Cei care dispun de balcoane mai mari sau terase pe acoperiș, ar putea chiar să aibă în vedere, adăugarea de arbuști decorativi, precum și plante, cum ar fi iedera sau caprifoi, ideale pentru izolarea fonică și vizuală. Acestea vor oferi un loc umbros, perfect pentru petrecerea timpului liber, vor adăuga un plus de intimitate dacă apartamentul este umbrit de clădiri mai înalte și vor funcționa precum niște scuturi naturale, împotriva prafului de afară.

Timpul petrecut în aer liber este un excelent stimulator pentru sănătatea ta, dar și pentru obținerea unei stări generale bune și menținerea unui echilibru perfect între minte și corp. Dacă sunteti destul de norocoși să aveți un balcon sau o terasă pe acoperiș, transformați-vă spațiul într-unul primitor și intrați pe InfoCasa, să citiți și mai multe articole despre cum să-ți transformi locuința într-una de vis, idei de amenajare living cu semineu sau sfaturi despre decorarea unei terase sau grădini, precum vezi doar în revistele de specialitate.