Ai jucat vreodată Blackjack? Învață cum se joacă în doar 5 minute!


Intră acum și în grupul de

Dintre toate jocurile de cazinou din lume, blackjack-ul este jocul de masă la care jucătorul poate avea cea mai mare probabilitate de reușită. Deși, în general, casa poate avea un avantaj de până la 8% în fața jucătorului, acest ecart poate fi diminuat până la 0.05% dacă se respectă un tipar de joc perfect.

Fascinantul joc de cărți nu a fost atât de popular în România, însă din 2015 a început să câștige din ce în ce mai mult teren în industria autohtonă de jocuri de noroc. De altfel, se poate juca blackjack online cu dealer uman live pe numeroase cazinouri online din țară.

Înainte de toate însă, îți vom prezenta 5 lucruri de bază despre jocul de blackjack:

1. La blackjack joci mereu tu contra dealerului, indiferent dacă sunt mai mulți jucători la masă. Interesant este că poți chiar tu să joci mai multe mâini simultan și în anumite situații vei putea forța dealerul să facă greșeli; vom explica asta mai târziu.

2. Punctajul se învață imediat. Se folosesc 8 pachete de cărți fără jokeri, adică 52 de cărți înmulțite cu 8, deci un total de 416 cărți. Cărțile de la 1 la 10 au valoarea nominală, în timp ce J, Q și K valorează 10 puncte, iar asul poate fi 11 sau 1, în funcție de totalul pe care îl are jucătorul.

3. La începutul fiecărei mâini, fiecare jucător, inclusiv dealuri, primește două cărți. Una dintre cele 2 cărți ale dealerului se întoarce cu fața în sus, în timp ce toate cărțile jucătorilor sunt așezate direct cu fața în sus.

4. Câștigă cel care atinge cel mai mare punctaj până la 21 inclusiv. Însă orice punctaj mai mare devine automat pierzător. Cota pe o mână normală este de 2, deci dacă ai mizat 10 lei și câștigi, primești în total 20 lei. Dacă primele tale două cărți primite sunt un as și o carte care valorează 10 puncte, ai un „blackjack” și vei primi o cotă de 3 în cazul în care dealerul nu are și el un „21 perfect”.

5. Casa începe să facă mutările după ce jucătorii și-au încheiat jocul. După ce jucătorii de la masă și-au făcut mutările, urmează casa. Practic, dacă tu ai un total de 22 sau peste, ai pierdut din start. Totuși, în majoritatea cazurilor, dealerul nu va mai trage cărți atunci când atinge 17, iar jucătorii de la masă au cărți, pentru a nu risca să piardă toate mâinile, cu condiția ca măcar unul dintre jucători să aibă mai puțin de atât.

Acțiunile jucătorului la masa de blackjack:

  1. Stand” reprezintă comanda prin care închei mâna, spunându-i dealerului că ești mulțumim cu punctajul actual.
  2. Hit” este solicitarea unei noi cărți.
  3. Double” presupune două lucruri: dublarea mizei aflate în joc și angajamentul de a cere numai o singură carte în plus, după care se încheie automat rândul tău, fără să mai poți solicita o altă carte, indiferent de rezultat.
  4. Split” este o opțiune pe care o poți folosi numai atunci când primești două cărți de aceeași valoare, pentru a începe două mâini, dublând miza inițială.
  5. Insurance” este un pariu pe faptul că dealerul are Blackjack, ce poate fi jucat în momentul în care cartea vizibilă a dealerului este un as. Primești cotă 2 pentru acest pariu și are rolul de-ți diminua din pierderi în cazul în care ești de părere că operatorul ar putea să aibă un 21 perfect.
  6. Surrender” este o opțiune pe care o oferă doar anumite cazinouri și care presupune renunțarea la mână inițială, atunci când ai un punctaj de cel puțin 14, în schimbul restituirii a 50% din miză.

Un alt scenariu pe care îl poți întâlnit este ce în care punctajul tău final va fi egal cu cel al dealerului. În caz de egalitate, miza îți este restituită.

Cam acestea sunt regulile de bază ale jocului de blackjack. În rest, nu-ți rămâne decât să-l experimentezi pentru a-ți dai seama despre situațiile de joc. Vei vedea că, foarte rapid, vei prinde din mers acest joc atractiv.

Există și jocuri moderne de blackjack online unde vei putea să plasezi o serie de pariuri secundare, pe cărțile care urmează să fie extrase sau pe combinația de cărți obținută de un anumit jucător. De regulă, cotele pentru astfel de pariuri variază undeva între 5 și 100.


Intră acum și în grupul de