Medaliații României la canotaj au avut parte de o primire triumfală la aeroport, după cele șase medalii câștigate la Campionatele Europene


Intră acum și în grupul de

Lotul de Seniori din cadrul Federației Române de Canotaj a revenit azi în țară, după ce a participat la Campionatele Europene de la Poznan (Polonia) cu 12 echipaje. Sportivii au câștigat 6 medalii, dintre care patru de aur, și au avut parte de o primire triumfală pe aeroportul Henri Coandă Otopeni.

Tinerii au coborât pe scările avionului Tarom și au pășit pe covorul roșu, primind buchete de flori din partea lui Ionuț Stroe (Ministrul Tineretului și Sportului) și a lui Mihai Covaliu (Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român).

Sportivii au obținut în finalele de duminică de la Poznan (Polonia) 4 medalii de aur, 1 medalie de argint, 1 medalie de bronz și de două ori locul 5. Astfel, România se clasează pe locul 2 pe națiuni după numărul de medalii câștigate în probele olimpice, în urma Olandei.

“Sportivii au avut parte astăzi, pe Otopeni, de primirea pe care o merită. Avem 6 medalii câștigate la Poznan, din 8 probe în care am avut echipaje. Dintre acestea 4 sunt de aur, 1 de argint și una de bronz. La Europenele de Juniori sportivii au câștigat 7 medalii, dintre care 5 de aur și 2 de argint, iar la Europenele Under 23, avem 10 medalii- 5 de aur, 3 argint și 2 de bronz.

Felicit totodată antrenorii și întreg staff-ul, cluburile sportive care ne-au dat toți acești sportivi extraordinari, dar le și mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut și ne susțin în continuare. Mulțumiri speciale pentru susținere și către Ministerului Tineretului și Sportului și COSR. De asemenea, doresc să mulțumesc și partenerilor Federației Române de Canotaj- Herbalife, Negro 2000, Construcții Erbașu, IBB-HIB și Unicredit”, a declarat Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.

“Ne bucurăm că trăim astfel de momente în sportul românesc, mai ales în acest an atât de greu și plin de provocări. Felicit Federația Română de Canotaj pentru toate medaliile obținute în acest sezon şi vreau să îi felicit pe toți membrii lotului care ne-au reprezentat la Poznan: au arătat că disciplina, rigoarea si munca duc la adevărata performanță”, a declarat Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului.

“Ce performanță extraordinară a canotajului românesc! O felicit pe doamna Elisabeta Lipă și pe tot staff-ul și țin să le mulțumesc sportivilor pentru dedicarea, seriozitatea și implicarea de care au dat dovadă. Munca serioasă și grea a dat rezultate, iar, după rezultatele de la Poznan, echipa României de canotaj se situează pe locul 2 pe națiuni în probele olimpice. Avem mari așteptări de la ei pentru Jocurile Olimpice de anul viitor și sunt convins ca ne vor face tare mândri și în Japonia”, a declarat Mihai Covaliu, Președintele COSR.

Duminică, la Campionatele Europene de la Poznan, prima medalie de aur pentru țara noastră a fost obținută în proba de dublu rame feminin (W2-) de echipajul format din Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș, fetele reușind să se impună în fața echipajelor din Spania și Grecia.

A doua medalie de aur a fost obținută în proba de dublu rame masculin (M2-), prin echipajul format din Ciprian Tudosă și Marius-Vasile Cozmiuc. Românii s-au impus în fața Croației și a Italiei.

La dublu vâsle feminin (W2x), sportivele Simona Geanina Radiș și Ancuța-Nicoleta Bodnar au dominat proba și au adus României a treia medalie de aur.

A patra medalie de aur pentru țara noastră a fost câștigată în proba de 8+1 feminin (W8+), prin echipajul format din Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea.

Medalia de argint a fost câștigată de băieții din barca de 8+1 masculin (M8+), echipaj format din Alexandru Chioseaua, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoș Aicoboae, Constantin adam, Florin-Arteni Fîntînariu, Ciprian Huc și Adrian Munteanu.

Bronz pentru fetele din echipajul de dublu vâsle categorie ușoară (LW2x), compus din Ionela-Livia Cozmiuc și Gianina-Elena Beleagă.

Locul 5 în finale a fost obținut de băieții din echipajul de dublu vâsle masculin (M2x), Prundeanu Ioan și Marian-Florian Enache, dar și de Cristina-Georgiana Popescu, Dumitrița Juncanariu, Beatrice-Mădălina Parfenie și Roxana-Iuliana Anghel, în proba de patru rame feminin (W4-).

Echipajul de patru vâsle feminin (W4x) s-a clasat pe locul 9. Echipajele de patru vâsle masculin, dar și simplu vâsle masculin, s-au clasat pe locul 10. Pe locul 11 s-a clasat echipajul de patru rame masculin (4M-).


Intră acum și în grupul de