10 situații în care aveți nevoie de VPN


Intră acum și în grupul de

În fiecare an, tehnologia pare să devină din ce în ce mai invazivă și mai puțin preocupată de drepturile și dorințele de confidențialitate ale utilizatorilor. Având în vedere din ce în ce mai multe încălcări de date, cazuri de furt de identitate și piraterie digitală care au avut loc astăzi ca niciodată în istorie, mai mulți utilizatori online apelează la VPN-uri.

Un VPN este o soluție, software sau serviciu de rețea privată virtuală care permite utilizatorilor posibilitatea de a naviga pe internet în mod privat și cu anonimat total. Indiferent dacă doriți să accesați un spectacol sau un film în flux care nu este disponibil în prezent în țara dumneavoastră sau dacă doriți să căutați o modalitate de a comunica în siguranță cu colegii de afaceri, există multe cazuri când aveți nevoie de un VPN pentru a vă maximiza protecția online.

Rămâi anonim online

Pentru cei care preferă să utilizeze internetul în mod anonim și doresc să știe când datele lor sunt utilizate, colectate, stocate, analizate și vândute, un VPN poate fi potrivit pentru dvs. Unul dintre cele mai atrăgătoare elemente ale utilizării unei rețele VPN este abilitatea de a naviga pe internet cu anonimat complet, oferind utilizatorilor din nou un sentiment de confidențialitate, similar cu atunci când internetul era încă în etapele sale noi și de dezvoltare. Persoanele care s-au săturat să își colecteze datele și să le folosească pentru a genera reclame și postări sponsorizate de la terți pot beneficia foarte mult de existența unui VPN, mai ales atunci când utilizează platforme de socializare împreună cu motoare de căutare cunoscute precum Google, Yahoo !, și Bing.

În timp ce călătoriți în străinătate pentru muncă

Când călătoriți în străinătate pentru a lucra, cel mai bine este să aveți un VPN  pentru a preveni și a evita potențialele probleme, mai ales atunci când faceți oferte de afaceri internaționale sau comunicați cu potențiali parteneri, investitori și alți asociați. Fie că sunteți în căutarea unui VPN România sau dacă vă aflați în SUA, dar lucrați cu persoane din Franța, să aveți un VPN vă poate ajuta să accesați fișiere, conținut și alte gateway-uri de care este posibil să aveți nevoie din capriciu, fără hangupuri sau probleme.

Accesarea conținutului internațional

Oricine călătorește în străinătate pentru muncă sau chiar cei cărora le place să călătorească și să meargă în vacanțe la nivel internațional în mod regulat pot beneficia de utilizarea unui VPN. Cu mai mulți furnizori de servicii Internet sau furnizori de servicii Internet, reguli de implementare, restricții și reglementări privind modul în care conținutul poate fi încărcat, partajat și vizualizat în întreaga lume, VPN-urile sunt resurse extrem de utile. Cu un VPN instalat, este posibil să generați o adresă IP care se află în țara sau regiunea aleasă de dvs. În plus, este, de asemenea, posibil să utilizați un generator de adrese IP aleatorii cu VPN-ul dvs. pentru a crea o adresă IP care are permisiunea de a vizualiza conținutul sau fluxul dorit, indiferent de locația dvs. reală și adevărată.

Protejați-vă identitatea în timp ce faceți cumpărături
 
Știați că până în 2023, se prevede că industria e-commerce va depăși peste 743 miliarde de dolari? Cumpărăturile online au devenit una dintre cele mai preferate metode de obținere de articole noi, bunuri de uz casnic și chiar mobilier pentru orice zonă a casei. Fie că vă place să faceți cumpărături online utilizând conglomerate de comerț electronic, cum ar fi Amazon sau dacă doriți să faceți cumpărături dintr-un magazin mai mic sau un site web deținut individual, este imperativ să vă protejați identitatea, precum și informațiile de plată înainte de a face check-out și de a face o achiziție.
Chiar dacă navigați și faceți cumpărături online cu un VPN instalat, este de asemenea esențial să verificați dacă adresa URL a unui site web este adresa URL pe care intenționați să o vizitați. Mulți hackeri și escroci de phishing online vor încerca să „păcălească” utilizatorii să introducă detalii de identificare personale împreună cu informații de plată folosind o adresă sau o adresă URL falsă sau falsificată. Majoritatea adreselor URL care sunt escrocherii pot arăta complet asemănător cu o singură literă diferită de adresa URL originală și autentică. Verificați întotdeauna adresa URL a unui site web înainte de a finaliza o achiziție sau de a introduce informații financiare personale și sensibile.
De asemenea, este important să verificați securitatea generală și criptarea unui site web sau a unui magazin de comerț electronic înainte de a finaliza o achiziție și înainte de a trimite informații personale. Verificați întotdeauna dacă site-ul pe care faceți cumpărături sau în care introduceți informații personale este criptat cu un SSL activ sau cu un certificat Secure Sockets Layer. Un site web care are un SSL activ va include o pictogramă de blocare închisă în colțul din dreapta sus sau din stânga al barei URL a browserului dvs. web preferat. Dacă nu există o blocare vizibilă sau dacă blocarea este deschisă, pagina web pe care vă aflați nu este sigură și nu este criptată în prezent. Este important să trimiteți informații private și personale, inclusiv detalii de plată, pe site-uri web care sunt criptate și securizate cu un SSL actualizat, mai ales dacă credeți că magazinul sau site-ul web pot fi vulnerabile la pirateria datelor, încălcări sau chiar scurgeri potențiale în viitor.
 
Trimiterea de informații comerciale sensibile sau detalii financiare
 
Dacă lucrați în străinătate sau dacă lucrați alături de parteneri de afaceri internaționali și investitori, este imperativ să utilizați un VPN în orice moment. Protejarea informațiilor extrem de sensibile sau potențial dăunătoare și riscante poate duce la deturnarea întregii companii sau a companiei cu care lucrați și pe care o reprezentați. Fie că trimiteți frecvent e-mailuri comerciale către alți asociați la nivel internațional sau dacă căutați o modalitate de a trimite și partaja fișiere într-un mod criptat și securizat, un VPN este o necesitate.
 
Discuții anonime
 
Indiferent dacă rămâneți în contact cu rudele din întreaga lume sau dacă pur și simplu aveți un interes în creșterea nivelului de confidențialitate pe care îl aveți în viața de zi cu zi în timp ce discutați cu prietenii, utilizați un VPN. Un VPN ajută la restabilirea confidențialității și a anonimatului complet atunci când vine vorba de chat cu alții, trimiterea de texte și comunicarea liberă. Dacă utilizați aplicații pentru a comunica sau dacă utilizați rețele de socializare și site-uri web terțe, un VPN vă permite să faceți acest lucru fără a partaja și a expune date, cum ar fi informațiile dvs. personale și private, precum și locația dvs. actuală pe baza urmăririi GPS sisteme.
 
Chat vocal și video
Efectuarea unui apel vocal sau video cu un coleg de afaceri, o rudă sau chiar soțul / soția dvs. probabil nu vă va determina să vă gândiți la acțiune. Cu milioane de persoane care își folosesc în mod regulat smartphone-urile, tabletele și computerele pentru a efectua apeluri vocale și video, este posibil să nu vă simțiți vulnerabili oricând utilizați funcțiile. Cu toate acestea, este important să rețineți că nu toate platformele sau aplicațiile vocale și video sunt sigure, securizate și criptate. Pentru a vă asigura că sunteți în siguranță și protejat de fiecare dată când vă conectați cu un alt utilizator, cel mai bine este să verificați dacă VPN-ul dvs. este actualizat și funcționează în mod corespunzător.
Descărcarea fișierelor media 
 
Descărcarea fișierelor media și a fișierelor vă poate lăsa adresa IP și pe dvs. personal vulnerabili, mai ales dacă descărcați fișiere media sau fișiere de pe un site web neconfirmat sau incomplet. Ori de câte ori alegeți să descărcați fișiere și fișiere media de pe un site web terță parte, riscați să vă expuneți adresa IP și să deveniți o potențială țintă a hoților și a hackerilor online. Utilizarea unui VPN este o modalitate de a genera o adresă IP aleatorie sau o adresă IP din locația și regiunea aleasă de dvs., reducând drastic șansele de a deveni o țintă.
În plus, unii furnizori de servicii Internet pot viza și „restrânge” persoanele despre care se consideră că au descărcat prea mult sau folosesc în prezent o lățime de bandă prea mare în planul actual al furnizorului de servicii de internet. Dacă observați că internetul dvs. încetinește sau este cel puțin jumătate din viteza inițială și intenționată după descărcarea unui fișier sau transmiterea unui videoclip mare, este posibil să fiți strâns. Eliminarea accelerațiilor potențiale se poate face printr-un VPN. Cu un VPN instalat, sistemul ISP-ului dvs. va fi mult mai puțin probabil să prindă orice descărcare sau fluxuri mari pe care le utilizați, reducând sau eliminând riscul de a fi restricționat cu totul.
 
Dacă folosiți WiFi public
 
Utilizarea unei conexiuni Wi-Fi publice sau a unui hotspot poate fi, de asemenea, extrem de riscantă, mai ales dacă faceți acest lucru într-o țară străină sau într-o zonă sau oraș dens populat. Hackerii și hoții de date online folosesc adesea locații publice Wi-Fi pentru a avea acces la dispozitivele și computerele victimelor nebănuite. Când alegeți să vă deschideți adresa IP și alți identificatori diferiți într-un spațiu și o sferă publice, este mult mai probabil să experimentați furtul de identitate, frauda și chiar uzurparea online.
 

Prezență online în creștere

Odată cu creșterea și extinderea internetului, a rețelelor sociale și a aplicațiilor descărcabile, oamenii obișnuiți devin din ce în ce mai cunoscuți pe rețelele sociale și pe alte platforme de streaming în prezent. Dacă aveți o prezență online în creștere pentru afacerea dvs., propriul dvs. canal YouTube sau chiar pentru propriile scrieri și experiențe personale, este esențial să luați în considerare utilizarea unui VPN oricând sunteți online.

Persoanele și mărcile care adună mai mulți adepți și un număr mare de fani sunt mult mai susceptibile de a deveni ținte ale hackerilor și ale celor care au intenții nefaste online. Pe măsură ce prezența dvs. online crește, este important să rețineți că puteți deveni o țintă a unui hacker sau hoț, motiv pentru care creșterea securității personale și a dispozitivelor este o necesitate. Cu un VPN instalat, vă puteți ajuta să ascundeți locația dvs. curentă, precum și alte detalii personale și sensibile despre dvs., precum și adresa IP permanentă a gospodăriei. Utilizarea unei rețele VPN poate fi utilă pentru lucru, streaming de filme și chiar transmiterea în siguranță a datelor cu caracter personal și extrem de sensibile. Dacă aveți un VPN disponibil cu toate computerele, dispozitivele și dispozitivele electronice online, vă poate ajuta, de asemenea, să vă mențineți liniștea sufletească. Cu VPN-ul potrivit, puteți continua să navigați pe internet știind că datele dvs. sunt în controlul dvs. complet și total în orice moment.


Intră acum și în grupul de