Cum să nu mai fi obsedat despre ce spune lumea despre tine?


Intră acum și în grupul de

Ți se întâmplă des să fii afectat de ce spun alții despre tine? Încerci întotdeauna să le faci celorlalți pe plac? Îți pierzi încrederea în tine după ce ai fost criticat? Acest tip de comportament este unul care nu-ți permite să te bucuri de viață și să-ți vezi adevărata valoare.

Iată câteva aspecte care să te ajute să nu-ți mai pese atât de mult de opinia altora

  • Înainte să pui la suflet, întreabă-te dacă merită

Merită să te superi și enevezi din cauza unor răutăți? Nu pierde timpul certându-te cu alții. Ignoră persoanele negative care au întotdeauna ceva de comentat despre ceilalți. Ele poartă denumirea de vampiri energetici și trebuie evitate cu orice preț.

Analizează bine grupurile din care faci parte. Ce poți spune despre oameni? Sunt ambițioși și te motivează sau sunt invidioși și critici? Stabilește oamenii cu adevărat importanți pentru tine și scrie-i pe o listă.

De fiecare dată când cineva te face să te simți rău sau are ceva personal cu tine, citește acea listă. Se află acest cineva printre persoanele notate? Dacă răspunsul este „nu”, atunci ar fi mai bine să-l ignori. Un cerc sănătos de prieteni este unul în care evoluezi și te simți apreciat.

  • Creșterea stimei de sine te va elibera de presiunea socială

Se spune că te afectează ce spun alții pentru că, în subconștientul tău, ești de acord cu ei. Deci este posibil să-ți pese atât de mult de părerea altora pentru că nu te cunoști suficient de bine și nu ai învățat să te apreciezi. Atunci când ai încredere în tine și în calitățile tale, nu te lași influențat de cineva care, poate, nu știe mai nimic despre tine.

În loc să-ți pese de ce cred alții, ar trebui să-ți pese de visurile și aspirațiile tale. Concentrează-te pe muncă sau pasiuni și obține realizări. Cu timpul, vei conștientiza că ai lucruri mai bune de făcut și că nu merită să-ți irosești energia cu ce spune lumea.  În plus, tu știi cine ești, apropiații tăi știu cine ești și țin la tine. Ce mai contează ce spune un străin?

  • Fiecare este liber să aibă opinii și tu ești liber să nu le iei în considerare

Trebuie să înțelegi că o părere nu este nici adevărată, nici falsă. Este o părere subiectivă bazată pe experiențele, gândirea și de multe ori, complexele altei persoane. Părerea cuiva nu poate să te definească și nu ar trebui să te doboare.

Lasă-i pe ceilalți să spună ce vor, ia în considerare sfaturile constructive și ignoră răutățile. Ține minte, oamenii realizați de la care ai de învățat nu au timp să îi judece și să îi demoralizeze pe alții. Trăiește-ți viața și nu mai încerca să-i faci pe ceilalți să te placă pentru că nu vei reuși și nici nu ai nevoie de acest lucru.

Pentru o aprofundare a conceptului, citește „Curajul de a nu fi pe placul celorlalți”, vezi aici oferta și comandă-ți un  exemplar. Nu vei regreta!

Așadar, lasă-i să vorbească! Tu știi mai bine ce îți dorești și prin ce ai trecut. Vor exista întotdeauna persoane care să nu te placă și e foarte bine. Înseamnă că îi faci să se simtă amenințați. Așa că bucură-te de viață! (S.E.O.)

Sursă foto: Shutterstock.com


Intră acum și în grupul de