Creează colțuri de energie în casa ta. Cum să îți încarci bateriile acasă


Intră acum și în grupul de

„Nicăieri nu-i ca acasă” este o expresie pe care oamenii o folosesc când se întorc în casa lor. În aceste vremuri, în care acasă s-a transformat și în birou, școală sau loc de joacă, crearea unor colțuri de confort poate ajuta în construirea unui mediu mai detensionat.

Cum să delimitezi spațiile de relaxare în casa ta

Chiar și în vremurile trăite înainte de pandemie, linia dintre viața personală și cea profesională era tot mai subțire. Cu atât mai mult acum, stabilirea unor momente de destindere poate deveni un obicei sănătos și necesar, indiferent că vrei să te relaxezi după o zi grea de lucrat de acasă sau vrei să îți încarci bateriile după o zi dificilă la birou.

Acasă ar trebui să fie locul în care să-ți faci un sanctuar pentru odihnă și destindere. Iată câteva sugestii care să te inspire în crearea unor spații de relaxare chiar în casa ta:

1. Un spațiu dedicat lecturii

Dacă ești un cititor pasionat și vrei să folosești fiecare moment de lectură pentru a crea o experiență specială, un colț de citit este o opțiune potrivită. Cea mai simplă variantă este chiar locul în care sunt depozitate cărțile, unde poți adăuga un fotoliu confortabil pentru citit. Poți insera tot felul de elemente luminoase pe bibliotecă astfel încât să creeze o atmosferă distinsă. 

Pentru un spațiu luminos, mai ales dacă poziționarea locuinței nu ți-e favorabilă, alegerea unor benzi cu leduri este soluția perfectă. Nu numai că vor crea o atmosferă deosebită, dar te vor ajuta să nu îți limitezi timpul de lectură în funcție de lumina naturală. Ledel, unul dintre cele mai populare site-uri în materie de sisteme pentru iluminat cu LED, oferă o varietate de benzi de acest tip, așa că intră pe site pentru a le găsi pe cele mai potrivite pentru colțul tău de lectură.

2. Cafeneaua din bucătărie

Chiar dacă ai o bucătărie mică, poți crea un spațiu care să-ți însenineze dimineața. Identifică unul potrivit pentru a amenaja un loc dedicat răsfățului matinal. Fie că ești pasionat de cafea sau de ceai, poți organiza o suprafață unde să pui aparatul de cafea sau fierbătorul de apă și alte elemente esențiale preparării acestor licori magice, precum cafea, ceai, filtre de hârtie, zahăr sau condimente.

Nu te teme să folosești și spațiul pe verticală, mai ales dacă nu ai prea mult loc la dispoziție. Agață pe perete un suport pentru căni deasupra căruia poți pune un mesaj care să te inspire. Indiferent cum alegi să decorezi, important este să aibă efectul scontat: să-ți dea energie pentru o nouă zi!

3. Oaza verde din dormitor

Este binecunoscut faptul că plantele îți dau un sentiment de liniște și confort, motiv pentru care sunt ideale pentru orice cameră. Transformă o parte din dormitorul tău într-o oază de aer curat și relaxare. Conform unui studiu realizat de NASA în 1989, plantele reușesc să reducă poluanții atmosferici interiori. Totodată, îngrijirea plantelor te poate ajuta să reduci nivelul de stres acumulat într-o zi și îți poate îmbunătăți creativitatea.

Optează pentru plante care purifică aerul prin absorbția dioxidului de carbon și evită-le pe cele cu mirosuri foarte puternice care pot afecta momentul odihnei. Orhideea și aloe vera sunt printre cele recomandate de specialiști, potrivite pentru un somn liniștitor.

Casa ta spune o poveste despre felul în care te relaxezi, despre cât de important crezi că este să te bucuri de confortul și energia căminului tău. Înconjoară-te de spații luminoase și confortabile și transformă-ți casa în cel mai frumos loc din lume. (S.E.O.)

Sursa foto: shutterstock.com


Intră acum și în grupul de