2.700 de puieți din speciile molid și brad au fost plantați într-o pădure de pe raza OS Stulpicani. La acțiune au participat și membrii Rotary Club Suceava Cetate


Intră acum și în grupul de

Membrii Rotary Club Suceava Cetate au participat la o acțiune de reîmpădurire a unei suprafețe forestiere aflate în administrarea Ocolului Silvic Stulpicani din cadrul Direcției Silvice Suceava.

La acțiunea de sâmbătă, 17 aprilie, au mai participat voluntari ai Asociației Pentru Promovarea Educației Elementare Botoșana și personalul ocolului silvic. Au fost plantați în total 2.700 de puieți din speciile molid și brad, în unitatea de producție II Negrileasa.

„Pădurile au avut de-a lungul istoriei și vor avea și în viitor un important rol ecologic și economico-social. Pornind de la această premisă ne-am propus ca prin implicarea noastră să fim un exemplu pentru cei din jurul nostru care participă voluntar la astfel de acțiuni, să le explicăm modul în care se face regenerarea și gospodărirea pădurii și să îi implicăm activ în acest proces. Un vechi proverb spune «Dacă te gândești la ziua care va urma, ia-ți ceva de mâncare. Dacă te gândești la anul care va urma, plantează un copac. Dacă te gândești la secolul care va urma, atunci fă educație copiilor». Sănătatea și educația sunt principalele direcții strategice ale clubului nostru. Ele se îmbină perfect cu partea de educație ecologică „predată” în mod practic, de către specialiști, în cadrul acțiunilor de împădurire”, a declarat Vasile Varvaroi, președintele Rotary Club Suceava Cetate.

„Este extraordinar să vedem atât de mulți tineri entuziaști și cu dorință de a participa la nașterea unei noi păduri. Ne bucurăm că am putut pune la dispoziția voluntarilor puieții necesari reîmpăduririi, ustensilele necesare pregătirii gropilor pentru plantare, măști de protecție, dezinfectanți și că au primit cu deschidere câteva elemente de educație forestieră ce le vor fi mereu utile. În această campanie de împădurire de primăvară, pe suprafața forestieră administrată de ocolul nostru vom planta în total 278.000 de puieți cu firme specializate pentru aceste lucrări, însă mereu suntem deschiși și voluntarilor care doresc să ni se alăture”, au adăugat reprezentanții Ocolului Silvic Stulpicani.

„Ne dorim ca această primă acțiune de împădurire la care a participat clubul nostru să fie startul unui proiect pe termen lung, an de an să fim prezenți pe șantierele de împădurire cu membrii clubului, colaboratori, parteneri și alți voluntari. Știm că tot ceea ce facem depinde de mediul înconjurător și de resursele pe care natura ni le oferă. Credem în dezvoltarea durabilă care presupune să luăm din natură ceea ce ea ne oferă pentru a ne acoperi nevoile curente însă în așa fel încât generațiile viitoare să poată beneficia de cel puțin atâtea avantaje și resurse ca și generația actuală. Și, din fericire, pădurea este o resursă regenerabilă”, a încheiat Vasile Varvaroi.


Intră acum și în grupul de