Iată care sunt avantajele unei biciclete electrice


Intră acum și în grupul de

Bicicletele sunt un mijloc de transport eficient, care ajută la conservarea mediului înconjurător. Acestea reduc contaminarea aerului, amprentele ecologice, emisiile de carbon, sunt benefice pentru sănătate și foarte ieftine.

Până la cel de-al doilea Război Mondial, bicicletele erau cel mai comun mijloc de transport în orașe. În zilele noastre, cu excepția țărilor precum Olanda sau Belgia, acestea au devenit doar o altă activitate recreațională. Cu toate acestea, criza recentă și creșterea prețului benzinei au contribuit la o ușoară creștere a utilizării mijloacelor de transport mai ieftine și mai ecologice, cum ar fi bicicleta electrică.

Bicicleta electrică sau e-bicicleta este o bicicletă tradițională echipată cu un motor electric pentru a ajuta la pedalare. Ca utilizatori, putem achiziționa una direct sau putem adapta o bicicletă tradițională. Iată cum funcționează și avantajele pe care le are o bicicletă electrică față de alte mijloace de transport.

Cum funcționează o bicicletă electrică?

O bicicletă electrică este realizată din mai multe părți: sistem de ciclism (parte a bicicletei tradiționale), baterie, controler (ce trimite puterea motorului), motor electric și senzor de pedalare.

Motorul este alimentat de către baterie, care este reîncărcată în rețeaua electrică, deși poate fi utilizat și un panou solar. Anumite motoare moderne pot fi încărcate în timpul mersului la vale.

Când senzorul detectează pedalarea, pornește motorul, care ajută pe înclinații abrupte și pe distanțe mari. Când utilizatorul oprește pedalarea sau frânează, motorul se oprește.

Tipuri de biciclete electrice

  • Bicicletă electrică completă: aceste biciclete electrice sunt achiziționate deja echipate, dar pot avea probleme de compatibilitate pentru piesele care trebuie înlocuite.
  • Bicicletă tradițională cu instalarea unui kit electric: unele sunt ușor de convertit, iar kitul poate fi instalat foarte ușor. Avantajul față de o bicicletă electrică de serie este că nu trebuie să cumpărați o bicicletă nouă, dacă aveți deja una tradițională, economisind astfel niște bani.
  • Format pliabil: un tip de bicicletă electrică concepută pentru a fi depozitată în mașini, apartamente sau la sosirea la birou.

Avantaje

  • Mai economică decât mașinile și motocicletele alimentate cu combustibil și mai ieftină decât cumpărarea unui vehicul electric pentru oraș.
  • Vă puteți adapta bicicleta tradițională folosind un kit și o puteți face singur în câteva minute, astfel încât să nu fie nevoie să cumpărați una nouă.
  • Fără contaminare, uitați de emisiile de CO2!
  • În funcție de starea fizică a persoanei, de tipul de teren sau de distanță, bicicleta electrică poate fi mai confortabilă, deoarece permite călărețului să parcurgă o distanță mai mare sau să urce dealuri, atunci când este necesar un exercițiu fizic moderat. Bicicleta nu face călătoria pentru dvs., ci vă oferă un ușor impuls atunci când porniți sau urcați, cu o mișcare lină și fluidă.

Dezavantaje

  • Autonomia bateriilor cu litiu (bateriile cu plumb nu mai sunt folosite din cauza greutății și contaminării lor) este de aproximativ 35 până la 60 km, deși acest lucru poate varia în funcție de modul în care este utilizat motorul, de greutatea călărețului etc. Unele baterii pot rezista până la 140 km.
  • Bicicletele tradiționale sunt încă opțiunea cel mai puțin dăunătoare pentru mediu, deoarece nu au nevoie de baterii și nu consumă deloc electricitate.

Cerințe legale

Cerințele legale diferă, în anumite puncte de vedere, de la țară la țară, dar există câteva aspecte comune. Bicicletele electrice sau cu pedale asistate nu necesită permis sau asigurare. În acest sens, acestea sunt similare cu bicicletele tradiționale; cu toate acestea, trebuie să îndeplinească anumite cerințe, cum ar fi:

  • Un motor care nu poate depăși o putere de 250W.
  • Viteza maximă de 25 Km/h.
  • Nu pot cântări mai mult de 40 Kg.
  • Motorul este activat prin pedalare și se oprește automat atunci când pedalarea se oprește sau frâna este activată (nu este echipat cu un accelerator).

Unele țări oferă finanțare de stat pentru vehicule electrice, inclusiv biciclete electrice. În orașele cu trafic intens, viteza medie nu ajunge să depășească 22 km/oră. Dacă am fi conștienți de acest lucru și de economiile de combustibil, întreținere și contaminare a mașinilor implicate, probabil că bicicletele electrice ne-ar inunda orașele. (W.M.)


Intră acum și în grupul de