Cum să vă organizați dulapul de lenjerii de pat


Intră acum și în grupul de

Tuturor ne-ar plăcea să avem un dulap de lenjerii de pat demn de o revistă de design pentru casă, dar în ciuda celor mai bune intenții ale noastre, aceste spații devin deseori echivalentele sertarelor de resturi pentru tot ceea ce privește patul și baia.

Dar nu vă temeți – cu puțină inventivitate și creativitate, puteți să vă luați rămas bun de la mormanele de prosoape și teancurile de cearșafuri pliate în grabă. Iată cum să vă organizați dulapul de lenjerii de pat în câțiva pași simpli.

1. Renunțați la lenjeria neesențială.

Fiți sincer în legătură cu frecvența cu care vă folosiți efectiv prosoapele sau cearșafurile vechi și decolorate pe care le-ați cumpărat când erați în faza de „culori îndrăznețe”.

Sunt mari șanse să nu folosiți cel puțin jumătate din ceea ce depozitați în spațiul dvs. prețios. În loc să găsiți un loc pentru acel set hidos de prosoape florale pe care l-ați cumpărat acum cinci ani, donați-l. Organizarea este mult mai ușoară atunci când aveți mai puține lucruri cu care să lucrați.

2. Căptușiți-vă rafturile dulapului.

Această măsură preventivă simplă ajută la menținerea calității lenjeriei dvs. Anumite rafturi din lemn și melamină pot provoca decolorarea cearșafurilor în timp, așa că, pentru a evita deteriorarea lor permanentă, acoperiți-vă rafturile cu o căptușeală.

3. Puneți întotdeauna lucrurile la loc când sunt curate.

Acest lucru ar trebui să fie de la sine înțeles, dar spălarea cearșafurilor și a prosoapelor înainte de a le organiza este crucială. În acest fel, știți că veți alege mereu un obiect curat, atunci când trebuie să faceți patul sau să aprovizionați baia cu oaspeți cu prosoape.

Doriți să mergeți mai departe? Călcați lenjeriile de pat după ce le-ați uscat și învățați cum să le împăturiți astfel încât să rămână fără cute, chiar și atunci când sunt suprapuse.

4. Sortați-vă și organizați-vă lenjeria după categorie.

Există câteva modalități prin care puteți face acest lucru: după tip, dimensiune sau locație.

 Dacă aveți seturi de lenjerii de pat distincte pentru fiecare cameră din casa dvs., separarea acestora prin spațiu este cel mai ușor. Dacă totuși seturile de prosoape și cearșafuri sunt mai versatile și interschimbabile, vă recomandăm să le organizați după mărime, tip sau culoare.

Păstrați toate celelalte categorii – prosoape de plajă, prosoape de vase, fețe de masă, huse de plapumă, pilote și altele asemenea – organizate alături de omologii lor.

Asigurați-vă că ați pus cele mai frecvent utilizate articole în partea din față și în centrul dulapului, pentru acces ușor și retrogradați articolele din afara sezonului sau puțin folosite pe raftul superior sau în spatele dulapului.

5. Folosiți cutii și coșuri pentru a depozita și a separa lenjeria.

Dacă aveți o mulțime de tipuri și mărimi de lenjerie de pat, zonele de depozitare desemnate sunt ideale pentru a menține totul îngrijit și ușor de localizat.

Puteți utiliza cutii de țesături, coșuri de pânză sau coșuri de paie pentru a separa diferitele articole: prosoape de baie într-unul, prosoape de bucătărie în altul, cearșafuri de dormitor pentru oaspeți în altul și așa mai departe.

Dacă doriți ca dulapul dvs. de lenjerie să arate direct ca într-o reclamă, investiți în cutii coordonate, astfel încât totul să pară curat și uniform.

6. Nu uitați de pungile de țesături și pungile de plastic cu fermoar.

Pentru tot ce nu poate fi stocat într-o cutie sau coș, fiți creativ. Punga de plapumă cu fermoar din plastic pe care nu erați sigur că ar trebui să o păstrați? Trageți-o de sub pat și folosiți-o pentru a vă ține plapuma, cuvertura sau chiar o pernă de rezervă.

Prosoapele, plapumele și pernele suplimentare se pot depozita și în pungi cu șnur din țesătură, care le permit să respire.

7. Păstrați cearșafurile în fețele de pernă corespunzătoare.

Uitați de asocierea fețelor de pernă de culoare crem cu cearșafurile albe, pentru că nu le găsiți pe cele asortate. În schimb, împăturiți cearșafurile într-un mod îngrijit, apoi introduceți întregul set în una dintre fețele de pernă corespunzătoare.(W.M.)


Intră acum și în grupul de