Cât de ușor sau greu este să fii bun la jocurile de noroc


Intră acum și în grupul de

Jocurile de noroc sunt destul de greu de jucat, în special cere care necesită o anumită strategie și o bună înțelegere a jocului. Spre exemplu, sloturile nu necesită nici vreo strategie și nici nu există o modalitate de a “învinge jocul”. Pentru a nu risca de la început banii proprii, îți recomand să te folosești de un bonus fără depunere superbet sau de la alte cazinouri până înveți mai bine tainele jocului. Șansele de câștig la sloturi sunt aleatorii. Însă cât de ușor este să câștigi la jocurile de noroc?

Cât de ușor este?

Un lucru trebuie să îl înțelegi de la bun început: cazinourile vor fi întotdeauna cele care ies în câștig pe termen lung, cu mici excepții. Șansele și probabilitatea ta de câștig este întotdeauna în defavoarea ta și în favoarea cazinoului. Probabilitatea ca un eveniment să aibă loc se face împărțind numărul de moduri în care un eveniment poate avea loc la numărul de evenimente posibile. De exemplu, șansa ta ca la aruncarea unui zar acesta să aibă numărul 6 pe el este de 1 la 6 sau 1/6. În procente ar fi de 16.67%.

Cazinoul tot timpul are o marjă de profit mai mare decât jucătorii. Să presupunem că vrei să îți deschizi un cazino și să oferi un câștig de 4 la 1 jucătorilor care ghicesc un număr ales în mod aleatoriu de pe un zar. Ca să exprimăm în șanse procentul de câștig al jucătorului, vom lua numărul de evenimente ce NU se pot întâmplă cu numărul de moduri în care se pot întâmpla. Există 5 cazuri posibile pentru care numărul de pe zar să nu fie 6 și doar unul pentru care zarul să fie 6, deci șansa este de 5 la 1. Un jucător care pariază 100$ pe fiecare aruncare a zarului va trebui să parieze de 5 ori pentru a avea un câștig de doar 4 la 1, adică 400$. Astfel, el pierde de fiecare dată câte 100$.

Totuși, dacă ai mai pariat știi faptul că pe termen scurt orice se poate întâmpla. Șansele nu merg tot timpul la fel decât pe termen lung. Practic cazinoul are o șansă de 16.67% mai mare de câștig decât jucătorul. Cu cât șansa aceasta este mai mare, cu atât probabilitatea ca tu să pierzi și mai mulți bani este mai mare. De asemenea, cu cât vei juca mai mult timp, cu atât vei crește șansele de a pierde bani.

Să luăm ca exemplu și un joc real precum Ruleta. La Ruletă ai 20 de șanse de a pierde și doar 18 de câștig, fiind 38 de numere posibile. Astfel, probabilitatea că tu să câștigi un pariu este de 18/38, adică 47.37%. Ai o șansă de aproape 50% de a câștiga următorul pariu! Dacă vrei doar să îți dublezi banii și să pleci la Ruletă poate fi chiar o idee foarte bună. Totuși, doar dacă vei juca pe termen scurt, întrucât cu cât te vei apropia de un termen lung de joc cu atât șansele tale vor scădea. În astfel de cazuri este mai bine să plasezi mai puține pariuri mari decât multe pariuri mai mici.

Cât de ușor este să trăiești din jocurile de noroc?

Pentru a putea face profituri constante și bune ai două variante la jocurile de noroc: fie înveți să joci Blackjack la un nivel înalt, fie înveți să joci poker video la un nivel înalt.

Blackjack-ul are o șansă mare de câștig datorită compoziției pachetului de cărți care se schimbă mereu și a modului în care sunt împărțite cărțile. Șansele tale de câștig cresc când cărțile cu valoare mică sunt împărțite, iar acestea scad când sunt împărțite cărțile cu o valoare mare.

Blackjack-ul este un joc care necesită o strategie și o înțelegere foarte bună. Dacă înveți cum să numeri cărțile și să memorezi ce cărți au fost deja date și ce cărți urmează să fie date, poți avea un avantaj împotriva dealerului. În cazul acestui joc este mai bine să plasezi mai multe pariuri mai mici, deoarece pe termen lung șansa de câștig se poate schimba foarte rapid.

Pe de altă parte, la pokerul video este exact ca la sloturi, dar joci la niște sloturi la care știi șansele de a prinde anumite combinații. Dacă știi cât poți câștiga pe un pariu și șansele tale de câștig, vei putea calcula avantajul pe care îl ai față de dealer. Acest avantaj este afectat și de deciziile pe care le vei lua. La fiecare mână tu alegi ce cărți să păstrezi și la ce cărți să renunți. Diferența între un jucător profesionist de poker video și un amator talentat este abilitatea de a cunoaște când ești în avantaj în privința combinațiilor de cărți.

Rareori au fost jucători la cazino care să trăiască doar de pe urma acestor jocuri. Dacă te joci la sloturi, șansele tale sunt în mâinile programului din spatele ecranului. În schimb, la unele jocuri la masă și la jocurile de cărți tu poți să influențezi și să schimbi cursul unui joc. Deciziile pe care le iei în timpul jocului afectează mult șansa ta de câștig, iar dacă reușești să înveți unele strategii vei putea să te păstrezi mai mult timp în joc și chiar să câștigi. Totuși, nu te aștepta să poți mereu să câștigi. La urmă urmei, scopul cazinourilor este ca acesta să câștige, nu jucătorii.

Concluzie

Așadar, cât de ușor este să câștigi la jocurile de noroc? Dacă vorbim de cazinourile fizice, e destul de greu mai ales dacă nu ai prea multă experiență. Șansa pentru a ieși câștigător este să plasezi un pariu mare pe un joc în care ai șanse mari de câștig, cum este Ruleta. La Ruletă nu te vei distra la fel de tare precum la sloturi, însă nu vei pierde nici la fel de mulți bani. Dacă ai avut pierderi mari pe termen scurt ca începător, ar fi mai bine să știi când să te oprești.


Intră acum și în grupul de