Aplicații mobile pentru tranzacționarea de criptomonede


Intră acum și în grupul de
Stock market or forex trading graph in futuristic concept suitable for financial investment or Economic trends business idea and all art work design. Abstract finance background

În 2009 a fost lansată la nivel global prima criptomonedă – Bitcoin – a cărei valoare se ridica la 1 dolar în luna februarie 2011. Peste 10 ani, în ianuarie 2021, un Bitcoin valora 30,000 de dolari – o creștere cu adevărat impresionantă. Evoluția monedelor virtuale se asemenea cu cea înregistrată de jocurile de pacanele online, care au crescut în preferințele jucătorilor de cazinou în 2020 cu 53%.

Mai mult decât atât, în ultimii ani, traderii s-au orientat către aplicațiile mobile de tranzacționare de criptovalute. În cele ce urmează vom analiza utilitatea acestor aplicații, beneficiile pe care le oferă și care sunt cele mai bune opțiuni pentru traderii din întreaga lume.

Reprezintă criptovalutele monedele viitorului?

Spre deosebire de monedele fiat (tradiționale), criptomonedele se remarcă printr-o serie de avantaje oferite traderilor. Printre acestea se numără multiplele posibilități de obținere (minare, vânzarea-cumpărare sau folosirea ca monedă de plată în diverse schimburi comerciale), nivelul maxim de anonimitate și siguranță al tranzacțiilor. China este țara în care sunt înregistrate cele mai multe operațiuni de minare de monede virtuale.

La ora actuală, la nivel global există 74, 06 milioane de utilizatori de portofele bazate pe tehnologia blockchain (care generează criptomonedele). Cele mai importante valute virtuale reprezintă 88% din întreaga piață a criptomonedelor – Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin SV, Ethereum, Tether, Ripple, Litecoin, Tezos, EOS și Biance Coin. 97% dintre utilizatorii de criptomonede au încredere în aceste produse digitale, ceea ce îi îndreptățește pe traderi să considere că acestea sunt monedele viitorului, iar nu cele fiat.

În 2013, numărul valutelor virtuale era 66, iar astăzi a ajuns la 4000 de astfel de monede (creștere de 90%). Mai mult decât atât, zilnic, la nivel global, numai tranzacțiile online cu Bitcoin (66% dintre utilizatorii de criptomonede)  se ridică la o valoare de 6 miliarde de dolari. Este al treilea tip de modalitate de plată după cardurile Visa (30,3 miliarde de dolari) și cele ale operatorului de plăți Mastercard (16, 2 miliarde de dolari).

Țările din Europa vor derula operațiuni prin intermediul rețelei de blockchain în valoare de 425 de milioane de dolari până în 2023. Instituțiile bancare sunt pregătite și ele să accepte mecanismul sigur al monedelor virtuale (tehnologia blockchain) până în 2030. Mai ales că acest tip de tehnologie le va permite să economisească până la 27 de miliarde de dolari (în comparație cu actualele proceduri de verificare a plăților, operațiunilor de prevenire a spălării de bani și a multor altor acțiuni de acest gen).

Statele lumii sunt pregătire și ele să adopte monedele virtuale – China se află în primul rând al susținătorilor criptomendelor. Acesteia i se alătură Suedia, Elveția, Norvegia, Marea Britanie, Nigeria, Filipine și Vietnam. Viitorul monedelor fiat pare să fie din ce în ce mai nesigur, atât timp cât monedele virtuale oferă un nivel mult mai ridicat de încredere și siguranță utilizatorilor.

Top beneficii ale aplicațiilor de tranzacționare pe mobil a valutelor virtuale

Aproximativ 4, 78 de miliarde de posesori de telefoane mobile erau înregistrați în 2020 (de la 4, 15 miliarde în 2015), ceea ce înseamnă că este vorba despre o piață aflată în continuă expansiune. Era cât se poate de normal ca aplicațiile mobile de tranzacționare a criptomonedelor să obțină o pondere din ce în ce mai importantă printre traderi. Aceștia pot tranzacționa fără limită de timp (24/7), sunt conectați în timp real la modificările pieței și pot să efectueze modificările necesare pentru a avea parte de beneficii pe termen îndelungat.

Privit din punct de vedere al comercianților, aplicațiile mobile de tranzacționare le oferă acestora posibilitatea de a crește mult mai rapid baza de clienți. Ceea ce înseamnă și o creștere a volumului de tranzacții prin intermediul acestor platforme. Efectul direct este creșterea recunoașterii brandului, a nivelului de lichiditate a acestuia, precum și a unui ROI mai mare. Într-un finalul, rezultatul este un profit mai mare al brandului (principalul obiectiv al oricărei companii).

Care sunt cele mai populare aplicații mobile de tranzacționare a criptomonedelor?

Traderii își pot alege oricare dintre cele 4000 de criptomonede existente pe piață în acest moment. Aplicațiile mobile dezvoltate la nivel global își concentrează atenția fie asupra celor mai importante monede virtuale , fie asupra anumitor valute virtuale. De exemplu, eToro este o aplicație populară la nivel internațional, în timp ce Coinbase este preferată de traderii începători.

BlockFi dispune de caracteristici de top care o poziționează drept cea mai bună aplicație “all in one”, iar Delta este cotată a fi aplicația cu cel mai bun tracker de urmărire a profitului. Cei care caută o aplicație pentru tranzacționare la un nivel ridicat de performanță au la dispoziție Gemeni. Pentru cei care își doresc o aplicație mobilă completă, Voyager este opțiunea cea mai populară. Bitcoin, Ethereum, Tether, Biance Coin, Cardano, Dogecoin și XRP sunt cele mai bine poziționate criptomonede de pe piață și care pot fi tranzacționate pe majoritatea aplicațiilor mobile pentru monede virtuale.


Intră acum și în grupul de