Cele mai bune telefoane mobile ieftine ale momentului


Intră acum și în grupul de

Nu toți utilizatorii de telefoane mobile au aceleași nevoi sau același buget financiar. Din acest motiv, producătorii de smartphone-uri adaugă dispozitive în cataloagele lor respective care acoperă o gamă foarte largă de prețuri. Cu această ocazie ne dorim să ne concentrăm pe gama entry-level, ale cărei caracteristici s-au îmbunătățit treptat pentru a oferi consumatorilor – care nu pot sau nu vor să cheltuiască o sumă mare de bani – terminale cu autonomie bună, tehnologii precum NFC pentru efectuarea plăților mobile, sisteme de identificare biometrică eficiente sau camere care, deși nu sunt avansate sau „la fel de inteligente” ca cele ale telefoanelor de ultimă generație, nu au performanțe proaste în intervalul de preț în care se află.

Cotidianul spaniol El Pais a ales mai multe telefoane mobile ieftine pe care le-a testat și comparat, în urma unei grile care va fi dezvăluită în continuare, și pe care le-a notat în urma acestor teste. Din telefoanele analizate, cotidianul iberic a ales patru „finaliste”, iar dintre acestea un câștigător. Toate cele patru telefoane testate au fost lansate pe piață în 2021, iar prețul acestora nu depășește 250 de euro. Clasamentul a fost astfel:

– Xiaomi Redmi Note 9T (8.25)

– Motorola Moto G50 (7.75)

– Samsung Galaxy A12 (7.5)

– Realme C21 (7.5)

Criteriile evaluate au fost:

– Design: cum este construcția terminalului, finisajele acestuia, ușurința de utilizare și ergonomia.

– Ecran: toate au in comun integrarea ecranelor mari. Ce se întâmplă este că calitatea lor, felul în care reprezintă culorile sau luminozitatea nu este aceeași pentru toată lumea.

– Camere: este adevărat că acest criteriu a căpătat proeminență de-a lungul anilor. Totuși, nu trebuie să uităm că aceste telefoane mobile sunt în gama entry-level și că, prin urmare, nu pot fi comparate cu cele mai avansate. Chiar și așa, trebuie să „ceri” camerelor tale niște performanțe acceptabile și să vezi cum răspund senzorii lor.

– Performanță: telefonul mobil are o funcționare fluidă? Cum este experiența utilizatorului? Dar autonomia pe care o oferă?

Telefoane ieftine Emag vezi gama completa

Comparație telefoane mobile ieftine: așa au fost testate

Spaniolii au folosit fiecare dintre aceste patru modele timp de câteva zile pentru a verifica cum este experiența utilizatorului și cum se comportă bateriile acestora. Au fost utilizate pentru a naviga pe Internet, a se deplasa prin aplicații, a actualiza e-mailul, a vizualiza conținut multimedia, a juca jocuri în timp util sau a folosi camerele lor în diferite situații, printre alte sarcini.

Telefonul mobil entry-level care a fost câștigător a fost Xiaomi Redmi Note 9T, care este gata să fie folosit cu rețele 5G. Folosește un panou de 6,5 inchi protejat de o sticlă Corning Gorilla Glass 5 și configurația sa își echilibrează bine caracteristicile pe lângă faptul că oferă o baterie de 5.000 mAh care este reîncărcabilă în două ore.

Prevăzut cu un sistem rapid și eficient de recunoaștere a feței și a amprentei , acest Redmi Note 9T este un terminal 5G care păstrează surpriza ciudată, cum ar fi încorporarea unui sistem de difuzoare duale. Estetic, designul său iese în evidență deoarece spatele prezintă o textură care produce o senzație plăcută la atingere. Cântărește 199 de grame și a fost prevăzut cu o baterie cu o capacitate de 5.000 mAh care se reîncarcă în aproximativ două ore.

Asamblează un ecran mai mult decât corect: răspunsul tactil este precis și în ceea ce privește detaliile, claritatea sau unghiurile de vizualizare își îndeplinește misiunea, deși luminozitatea poate fi îmbunătățită în anumite momente când este folosit în spații exterioare. Acest display, care are o dimensiune de 6,53 inci și 2.340 x 1.080 dpi, este acoperit de o sticlă Corning Gorilla Glass 5 care îi întărește rezistența. Puțin (sau nimic) poate fi obiectat cu privire la performanța sa, deoarece configurația sa respectă fără probleme profilul de utilizator pentru care este destinat. La cei 4 GB de memorie și 128 GB de stocare internă (extensibil cu un card microSD), se adaugă procesorul Mediatek Dimensity 800U. Ca aspect de îmbunătățit, cantitatea mare de bloatware (sau aplicații, multe dintre ele fără utilitate sau valoare) pe care le-a instalat implicit, care pe de altă parte influențează experiența utilizatorului.

La nivel de conectivitate, opțiunile sale includ: dual SIM, NFC, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1 și jack de 3,5 mm. Camera selfie este perforată într-un mic orificiu din partea stângă sus a ecranului și are 13 megapixeli. Intre timp, cele situate in spate sunt trei si la ele trebuie sa adaugam blitul LED. Senzorul macro și de adâncime (ambele doi megapixeli) sunt abia ponderate. Camera principală, însă, surprinde destul de bine și reușește să funcționeze cu ușurință, chiar și când se lasă noaptea dacă îi comparăm rezultatele cu camerele adversarilor săi. (W.M.)


Intră acum și în grupul de