Asus ZenBook sau VivoBook: care laptop este mai bun?


Intră acum și în grupul de

Asus are mai multe serii de laptopuri pe care le fabrică, iar printre cele mai cunoscute sunt Asus ZenBook și Asus VivoBook. Aceste două modele sunt modele complete în ceea ce privește designul și specificațiile și, deși sunt de aceeași marcă, sunt foarte diferite unele de altele.

Atât VivoBook, cât și ZenBook sunt două laptop-uri spectaculoase. Atunci când alegem una sau alta, depinde de nevoile noastre. Dacă suntem studenți și căutăm un laptop simplu cu care să ne putem îndeplini sarcinile, VivoBook este cel mai bun model. Dacă în schimb, avem un birou sau avem nevoie de un laptop destul de puternic, cu cele mai noi procesoare, RAM și stocare internă, atunci Asus ZenBook este cea mai bună opțiune fără îndoială.

Caracteristici Asus ZenBook

Ești un designer grafic profesionist, un editor video, un programator sau lucrezi în 3D? Atunci Asus ZenBook îți rezervă câteva surprize. Cu alte cuvinte, Asus ZenBook se adresează profesioniștilor care au nevoie de un laptop puternic, rapid și, în același timp, care nu face compromisuri cu designul și calitatea construcției. Aceste laptopuri nu numai că sunt înarmate cu piese care garantează viteza, dar vin cu funcții suplimentare care fac și mai mult utilizarea laptopului o ușoară. De exemplu, partea de sus a liniei ZenBook are Screepad Plus. Cu aceasta, Asus revoluționează modul în care un utilizator interacționează cu laptopul.

Această actualizare a ecranului tradițional al laptopului vă va depăși de 2 până la 4 ori productivitatea și va face multitasking-ul eficient, oferindu-vă o selecție largă de aplicații, instrumente și utilități, chiar la îndemână. În plus, aceste laptopuri sunt echipate și cu ecrane de înaltă rezoluție, cum ar fi un afișaj 4k. Când faceți un design complicat, animație 3D sau codare, a avea un afișaj clar ca cristalul poate fi o îmbunătățire mare. În ceea ce privește durabilitatea, construcția lor din metal și finisajul din metal le asigură că pot face față unor zgârieturi și lovituri fără nicio deteriorare și să arate elegant și sexy (sigur că vor atrage privirile și chiar vor primi câteva complimente). Aceste laptopuri au, de asemenea, o tastatură iluminată din spate, astfel încât să puteți continua munca chiar și în timpul nopții, fără a deranja somnul nimănui. În cele din urmă, tastele de la tastatură sunt plasate în mod ideal, astfel încât timpul de călătorie să fie mai mic și să beneficiați de o experiență de tastare lină și rapidă și să puteți naviga cu ușurință.

Asus ZenBook sau Asus VivoBook?

Asus ZenBook este o linie premium de laptopuri, ideală pentru profesioniștii în design grafic, editare foto, editare video și unele jocuri. Aceste laptopuri sunt pline de putere și totuși ușoare, ajutându-vă astfel să lucrați din mers. VivoBook este o linie de laptopuri de nivel inferior, mai ieftină ca preț și construită cu componente de o calitate în general mai scăzută, astfel încât este ideală pentru studenți și cumpărători cu buget redus.

Cu alte cuvinte, Zenbook-urile sunt mai durabile, mai rapide, mai bine proiectate și au caracteristici suplimentare garantate pentru a vă spori productivitatea. Cele mai multe dintre ZenBook-uri precum Asus ZenBook Pro Duo UX581 sunt, de asemenea, suficient de puternice pentru a rula fără probleme jocuri precum Shadow of the Tomb Raider, GTA V și Fortnite. Dar dacă nu aveți peste 1000 de euro de cheltuit și aveți nevoie de un laptop cu un buget mai restrâns, VivoBook este răspunsul. Cele mai multe VivoBook costă mai puțin de 700 de euro. Sunt mai ușoare, compacte, au un afișaj Full-HD și vă oferă o viață mai bună a bateriei.

Atunci când alegeți dintre cele două serii, asigurați-vă că știți bine ceea ce căutați și că luați în considerare toate caracteristicile, dar și bugetul pe care îl aveți la dispoziție. Un laptop reprezintă o investiție pe termen lung, de aceea este important să alegeți unul care să îndeplinească toate condițiile pe care le aveți.(W.M.)


Intră acum și în grupul de