Top trei detalii care nu-i scapă niciodată gazdei perfecte


Intră acum și în grupul de

A fi o gazdă bună pentru oaspeții tăi, fie că vorbim despre prieteni, familie sau colegi de serviciu, e o adevărată artă pe care puțini dintre noi o stăpânesc cu adevărat.

Chiar dacă a primi musafiri îți face plăcere și te bucură, acest lucru poate să nu fie suficient pentru ca aceștia din urmă să se simtă bine la tine acasă, în compania ta. Motivul este faptul că, adesea, nu reușim să exteriorizăm și să materializăm sentimentele și bucuria, iar cei din jurul nostru nu le pot, astfel, observa.

Prin urmare, ca să fii o gazdă ireproșabilă, în orice situație, ține cont de aceste trei detalii aparent nesemnificative, dar deosebit de importante, în practică:

1. Preparatele culinare sunt elementul central al oricărei vizite

Poate că invitații tăi nu vin în vizită cu gândul să mănânce ceva, ci pur și simplu vor să te vadă, să te salute și să stea de vorbă cu tine. Însă o masă gustoasă nu va fi niciodată refuzată și va contribui la sentimentul că îți pasă de musafirii tăi, că te-ai străduit să le aduci o bucurie și să se simtă minunat în casa ta.

Prin urmare, interesează-te despre preferințele lor culinare și intră în bucătărie. Că tot este sezonul, ce-ai zice despre o carne de miel de la Laktotrio? Ai putea să o prepari așa cum dorești, să o asezonezi cu alte mâncăruri și să alcătuiești un ospăț pe care oaspeții tăi nu-l vor putea da uitării.

2. Ambientul

Deși tu și musafirii tăi sunteți cei mai importanți și e de bază să comunicați bine, să râdeți și să glumiți, nu ignora și elementele de ambient, cele de decor, de exemplu, sau muzica de fundal. Aceste mici detalii au rolul de a însufleți atmosfera, de a da viață și personalitate unui spațiu, de a contribui la confortul și relaxarea oaspeților tăi. Alege o muzică bună care să răsune în surdină, pe fundal, și lasă discuțiile să curgă de la sine. Vei observa că vă veți relaxa mult mai ușor și vă veți simți minunat!

3. Apariția altor persoane

Ai grijă ca, în cazul în care lansezi o invitație unor cunoștințe, să nu se suprapună cu alte vizite. E important să ții cont de acest detaliu, mai ales dacă nu știi cum vor relaționa cele două grupuri, dacă există compatibilități între ele și dacă le va face plăcere să-ți împartă compania. Nu toți oamenii sunt deschiși la a-și extinde cercul relațional și nu poți forța nota în această direcție, doar pentru că ți se pare că ar fi mai interesant să fiți mai mulți în jurul mesei. Astfel de întâlniri trebuie discutate cu toți cei implicați și e necesar acordul tuturor pentru un moment de acest tip.

În cele din urmă, nu uita să-ți întâmpini musafirii cu zâmbetul pe buze și să de bucuri de compania lor, pentru că acestea sunt, de fapt, bucuriile mici în care constă întregul nostru echilibru și toată armonia vieții noastre. (S.E.O.)

Sursă foto: pexels.com.


Intră acum și în grupul de