Ce sa nu uiți niciodată înainte de a pleca la drum cu mașina proprie? Sfaturi utile


Intră acum și în grupul de

Călătoriile cu mașina personală sunt, de cele mai multe ori, o adevărată plăcere, mai ales atunci când vremea este favorabilă iar tu te poți bucura din plin de drum și de condus. Însă, a conduce nu este tocmai o activitate lipsită de riscuri, odată ce ai urcat la volan se presupune că știi în ce te bagi și ce îți asumi și ești perfect conștient de ceea ce s-ar putea întâmpla în anumite situații neplăcute.

Chiar dacă atunci când călătorești îți asumi un risc, există lucruri pe care le poți face înainte de a pleca la drum și care pot minimiza pericolele la care te expui atunci când conduci.

Din materialul următor vei afla ce nu ar trebui să uiți niciodată atunci când pleci la drum, totul pentru a te bucura din plin de o călătorie fără evenimente neplăcute.

Iată ce trebuie să faci înainte să pleci cu mașina într-o călătorie

Atunci când știi că vei pleca la drum cu mașina (mai ales dacă este vorba de unul ceva mai lung), trebuie să ai grijă ca mașina cu care vei călători să fie în perfectă stare de funcționare. Astfel, o vizită la un mecanic auto, care îi poate face o verificare de rutină, ar trebui să se numere pe lista ta de lucruri pe care trebuie să la faci înainte de a pleca.

Chiar dacă tu conduci prudent și ai un istoric exemplar în ceea ce privește evenimentele rutiere, nu uita că atunci când ești pe drum, te poți întâlni cu alții mii de șoferi în trafic, șoferi care poate nu sunt la fel de responsabili ca tine și care pot provoca accidente rutiere grave din cauza neatenției sau a faptului că se grăbesc sau conduc imprudent. Tocmai pentru a evita orice risc, ar trebui să închei, pe lângă polița RCA obligatorie, și o asigurare de tip CASCO. Iar dacă nu știi exact unde poți face acest lucru sau ce variantă ar fi optimă pentru tine, descoperă aici asigurarea CASCO de la Asirom.ro, modul perfect de a avea grijă de mașina ta.

Însă, chiar dacă ai trecut pe la mecanicul auto și ai încheiat o asigurare de tip CASCO, nu uita să verifici anvelopele. DIn păcate, un procent semnificativ din accidentele auto se petrec din cauza anvelopelor foarte uzate care sunt extrem de nesigure pentru condus pe drumurile publice. Așadar, verifică dacă ai anvelopele în stare bună, dacă nu sunt uzate sau dacă nu prezintă umflături (acestea pot produce o explozie a pneului în timpul mersului), iar dacă există probleme cu acestea, specialiștii recomandă înlocuirea lor, pentru ca plimbarea cu mașina să fie mult mai sigură. 

Mai mult decât atât, un pneu uzat va crește spațiul de frânare, iar atunci când plouă acesta va aluneca pe asfalt mult mai mult decât o va face unul nou sau care se află în condiții bune de funcționare.

Dacă ai rezolvat cu toate acestea (mecanic auto, pneuri, asigurare), poți pleca liniștit la drum, ba chiar te vei putea bucura de o călătorie plăcută, fără griji suplimentare, de care îți vei aminti cu plăcere. (S.E.O.)

Sursa foto: Pexels.com


Intră acum și în grupul de