Pantofi damă: ce model să alegeți pentru fiecare ocazie?


Intră acum și în grupul de

Știm cu toții care sunt piesele vestimentare de bază care nu pot lipsi niciodată din garderoba noastră și care ne pot salva look-ul la orice eveniment: cămașă albă, rochie neagră, blugi etc. Dar de multe ori uităm de încălțăminte. O pereche bună de pantofi damă devine complementul perfect. Atât de mult încât același set se poate schimba complet dacă purtăm niște pantofi sau alții.

Ideea este că nu știm întotdeauna ce încălțăminte să alegem pentru fiecare ocazie. Din acest motiv, mai jos vă aducem o listă cu cele mai comune 10 tipuri de pantofi și cum să le îmbinam cu look-urile noastre pentru fiecare eveniment. Fie că este vorba despre pantofi cu toc sau teniși damă, veți știi mereu cum să le asortați ținutei.

Pantofi damă stiletto

Pantofii cu toc stiletto sunt întotdeauna o opțiune excelentă atât pentru birou, cât și pentru utilizare ca pantofi de petrecere. În special pentru că se combină perfect cu orice tip de fustă. Cu toate acestea, ei merg întotdeauna mai bine cu un aspect formal, elegant și modern. Iar pentru un stil mai casual și mai îndrăzneț, combină-i cu blugi. Pantofii stiletto sunt foarte versatili, însă trebuie să ții cont de faptul că cei lăcuiți sunt, mai de grabă, eleganți și formali spre deosebire de cei din piele sau piele întoarsă.

Pantofi damă cu platformă

Cunoscuți și sub numele de pane, acești pantofi sunt ideali pentru a fi purtați în zilele caniculare. Sunt foarte comozi și au capacitatea de a transforma un look casual într-unul mai îndrăzneț și mai elegant. Arată grozav cu fustele de primăvară. Pantofii cu platformă vin în diverse modele și pot fi mai casual sau mai eleganți. Pot fi purtați la rochii office sau la ținute de primăvară.

Pantofi damă fără toc

Pantofii fără toc sau mules sunt perfecți pentru a obține un look mai casual prin combinarea lor cu blugi. Cu toate acestea, nu este niciodată recomandat să îi porți la un eveniment formal. Dacă vrei să îi porți cu o rochie, este de preferat ca aceștia să fie pentru cocktail decât pentru un eveniment foarte formal. De obicei, cei mai potriviți pantofi de dama fără toc pentru evenimentele formale sunt balerinii, care în multe cazuri sunt decorați fin pentru a adăuga un plus de sclipire.

Sandale damă

Sandalele arată grozav cu rochii de tot felul. Puteți cumpăra unele cu o platformă pentru a vă face picioarele să pară mai lungi și pentru a vă stiliza silueta. Avantajul sandalelor este că arată bine atât ziua, cât și noaptea. Pentru evenimente formale este bine să aveți o pereche de sandale într-o nuanță nude sau argintiu, auriu. În acest fel se vor asorta ușor cu orice ținută. În ceea ce privește ținutele casual, optați pentru modele cu toc mai gros pentru confort și susținere, dar și la modă în vara respectivă.

Sandale damă fără toc

Sandalele fără toc sau papucii pot fi asortați cu fuste în cele mai călduroase zile de vară. Datorită lor, putem obține look-uri de primăvară foarte proaspete, dar îi putem purta și cu pantaloni scurți sau blugi pentru o ținută mai minimală și mai simplă. Perfect pentru un brunch cu prietenele sau pentru o plimbare după-amiaza.

Pantofi damă Oxford

Pantofii Oxford sunt o alegere excelentă pentru look-uri formale și elegante, întotdeauna combinați cu pantaloni formali. Ideali pentru a merge la birou sau pentru o după-amiază cu mult stil. În plus, aspectul lor masculin dă o notă foarte îndrăzneață ținutei. Cu toate acestea, nu sunt recomandați pentru evenimente foarte formale.

Botine damă Chelsea

Botinele Chelsea sunt ideale pentru un look casual atunci când le combinăm cu blugi sau fuste, dând ținutei un ton mai casual hipster sau grunge. Cel mai bun prilej de a le purta este la o masă informală sau la o plimbare de zi.

Cizme și botine damă

Cizmele și botinele sunt una dintre cele mai bune opțiuni pentru zilele ploioase. Dar sunt și foarte confortabile. Le poți purta cu jambiere, blugi și pantaloni skinny. Aceste combinații vor face, fără îndoială, din ghetele tale preferate vedetele ținutei.

Mocasini damă

Acești pantofi fără toc sunt o alegere foarte populară în rândul femeilor, deoarece sunt foarte comozi și foarte versatili. Perfecți pentru a da o notă informală ținutei și în același timp sofisticată și elegantă dacă adăugam puțin toc. Perfect cu tot felul de pantaloni, fuste și salopete.

Adidași și teniși damă

De câteva sezoane, adidași damă și teniși damă au devenit din ce în ce mai comuni și au fost combinați cu look-uri formale. În zilele noastre, confortul a câștigat teren și este din ce în ce mai frecvent să vezi femei purtând pantaloni chino și teniși damă în drum spre serviciu. Pe lângă această nouă combinație, acești adidași sau teniși damă sunt în continuare favoriții multora pentru plimbare sau cumpărături.(W.M.)


Intră acum și în grupul de