8 resurse educaționale pentru a preda geografia copiilor acasă


Intră acum și în grupul de

Cum putem învăța geografia copiilor acasă? Probabil că vă gândiți la cărți, da, sunt un instrument educațional excelent, dar trebuie să folosim și multe alte resurse educaționale distractive, cum ar fi harta lumii, cu care copiii voștri își pot consolida cunoștințele, pot dobândi altele noi și se pot distra jucând rolul de exploratori. Și asta fără să iasă din casă!

Geografia nu se numără de obicei printre materiile preferate ale copiilor, dar dacă le oferim jocuri, activități educative și distractive și le spunem că pot concepe ei înșiși o întreagă harta lumii, cu siguranță le vom capta atenția.

Geografia ne învață cum arată lumea, cum sunt continentele și țările care le compun, care sunt cele mai importante râuri și munți și multe alte cunoștințe valoroase care, dacă sunt învățate prin joc, nu vor fi uitate niciodată. Vom analiza o serie de activități și jocuri foarte simple pe care le putem face cu copiii acasă pentru a recapitula geografia.

1. Harta lumii pe care o puteți realiza singuri acasă

În primul rând, vă propunem o activitate care îl va ajuta pe copilul dumneavoastră să cunoască mai bine harta lumii. Materiale necesare:

  • 65cm x 50cm foaie de cauciuc EVA albastru.
  • Foi de cauciuc EVA colorate
  • Creion și marker permanent
  • Foarfece și lipici
  • Velcro

Gândește-te la ce vrei să te concentrezi: mări și oceane, numele continentelor, unele țări? În continuare, desenează continentele pe foaia de cauciuc EVA în culori diferite. Fă un desen de mărime medie pe foaia de cauciuc EVA pe care le vei lipi, pentru a-ți fi mai ușor.

Odată ce continentele sunt gata, puneți-le pe foaia de bază EVA și începeți să lipiți formele împreună folosind un lipici puternic. Următorul pas este să finalizăm în conformitate cu planificarea noastră inițială și cu ceea ce dorim să învățăm. Putem, de exemplu, să scriem numele oceanelor cu pixul sau să lipim cu Velcro animalele caracteristice fiecărui continent. Ați văzut cât de frumos arată? Copiilor le va plăcea la nebunie!

2. Harta lumii pentru copiii din ciclul primar

Avem mai multe opțiuni pentru copiii care sunt deja în școala primară pentru a cunoaște întreaga lume și geografia ei. Cât de cool sunt hărțile lumii! Harta politică a lumii imprimabilă. Copiii pot învăța despre diferitele continente, cu țările și capitalele lor. Putem profita de această ocazie pentru a le vorbi fiilor și fiicelor noastre despre granițe și pentru a le spune ceva interesant despre fiecare țară în parte.

Harta mondială a oceanelor și continentelor. Perfect pentru a învăța unde se află fiecare ocean, câte oceane există și ce țări înconjoară. De asemenea, puteți utiliza planisfera pentru a localiza cele 57 de mări care există în lume.

Harta fizică a lumii. Cu ajutorul acestei hărți, copiii de școală primară vor învăța unde se află râurile, munții, deșerturile și orice alte caracteristici geografice. Aceasta îi va ajuta să facă diferența între o hartă politică și o hartă fizică.

Harta mondială a principalelor râuri din lume. Râuri, lagune, râuri, afluenți? O hartă pentru a le cunoaște pe toate sau pentru a începe încet și a începe cu cele mai importante.

Harta lumii în alb și negru pentru a o imprima și completa. Imprimați-l și lăsați copilul să îl completeze după cum dorește, pe baza lucrurilor pe care le-a învățat, va arăta minunat!

3. Plastilină colorată

Maro, verde și albastru pentru a modela harta lumii pe care copilul va trebui să plaseze râurile, munții și câmpiile la locul lor. Perfect pentru consolidarea cunoștințelor și pentru a concepe o meserie frumoasă.

4. Test de trivia numai pe geografie

Pregătește o rundă de întrebări și răspunsuri ca la Trivia, dar numai despre geografie: capitale, râuri, mări, continente, curiozități… Va deveni jocul preferat al întregii familii!

5. Globul

Aveți un glob acasă? Apoi jucați un joc de căutare: „Găsește cel mai înalt munte din lume și spune-mi cum îl cheamă”, „Unde locuiesc americanii”… Ce distractiv! Punctele cardinale sunt poate unul dintre cele mai complexe lucruri din geografie pentru copii, așa că, pentru ca ei să le înțeleagă bine, vă propunem aceste activități distractive:

6. Localizează-te

Stați în curtea sau grădina dumneavoastră și priviți în direcția soarelui. Deschideți brațele în lateral: stânga este vestul, dreapta este estul, fața este nordul, iar spatele este sudul. Acum privește cu unul dintre brațe spre care este îndreptat soarele. Care va fi punctul cardinal?

7. Simon spune

Copilul dumneavoastră știe deja cum să se orienteze? Apoi puteți juca „Simon spune” cu el. Puteți începe cu „Simon spune…. să căutăm nordul, să mergem spre sud-est…” Îi va plăcea la nebunie!

8. Comoara

O altă activitate excelentă pentru a exersa punctele cardinale în aer liber. Plasați mai multe comori ascunse în grădină sau într-un parc, iar copilul dumneavoastră trebuie să le caute cu ajutorul unei hărți. De exemplu: „Căutarea începe în centru, soarele va fi ghidul tău. Mergeți 10 pași spre vest. Faceți două salturi uriașe spre nord.(W.M.)


Intră acum și în grupul de